Cinc línies mestres de Fidel sobre el socialisme a Cuba

El 16 d’abril de 1961, durant els actes fúnebres en honor a les víctimes del bombardeig contra tres aeroports cubans, Fidel Castro va fer la proclamació del caràcter socialista de la Revolució Cubana.

La proclama del caràcter socialista de la Revolució Cubana va marcar la construcció d’un procés social que té com a nord l’humanisme i l’equitat.

1 – Fidel Castro als imperialistes

“El que no poden perdonar-nos els imperialistes és que estiguem aquí, la qual cosa no poden perdonar-nos els imperialistes és la dignitat, l’enteresa, el valor, la fermesa ideològica, l’esperit de sacrifici i l’esperit revolucionari del poble de Cuba”.

2 – Revolució socialista

“Companys obrers i camperols: aquesta és la revolució socialista i democràtica dels humils, amb els humils i per als humils. I per aquesta revolució dels humils, pels humils i per als humils, estem disposats a donar la vida”.

AFP PHOTO / YAMIL LAGE

4 – L’imperialisme no deté la marxa victoriosa dels pobles

“L’experiència demostra, no obstant això, que malgrat aquests fabulosos mitjos llocs al servei de la reacció, la subversió i el crim, l’imperialisme no pot detenir la marxa victoriosa dels pobles. Girón, VietNam, Laos, Cambodja, Guinea Bissau, Moçambic, Angola i altres exemples similars, són proves irrebatibles d’aquesta veritat”.

5 – El futur i el socialisme

“No hi ha obra humana perfecta i tampoc ho són, per descomptat, les revolucions, que les fan els homes amb les seves limitacions i imperfeccions. La marxa de la humanitat cap al futur deu necessàriament conèixer experiències doloroses, però aquest futur pertany als principis, a la solidaritat revolucionària entre els pobles, al socialisme, al marxisme-leninisme i al internacionalisme”.


6 – El socialisme i el desenvolupament de la societat humana

“El socialisme, elevat a la seva més alta expressió amb les idees de Marx, Engels i Lenin, ens va ensenyar també les lleis que regeixen el desenvolupament de la societat humana i els camins que condueixen al triomf definitiu de la nostra espècie, sobre totes les formes d’esclavitud, explotació, discriminació i injustícia entre els homes”.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.