Libre: "La classe obrera no va al paradís"

Resultat d'imatges de "La clase obrera no va al paraíso libro

Presentació del llibre de "La classe obrera no va al paradís" de Ricardo Romero (Nega) i Arantxa Tirado a la llibreria Katakrak de Pamplona.

En l'acte han intervingut els autors, acompanyats d'Arnaldo Otegui i de Tomás Rodriguez (Edicions Akal).

La clase obrera no va al paraíso


Encara que per a molts líders polítics, periodistes o acadèmics parlar de la classe obrera en l'actualitat resulti un anacronisme i estigui passat de moda, aquest llibre pretén reivindicar la vigència social i la importància política d'una classe que té a les mans la possibilitat de la transformació social, encara que no sempre sigui conscient. 

Amb la desimboltura i el sarcasme d'un raper que va ser vuit anys soldador d'granota blava i la sapiència adquirida per una jove de barri obrer que fins va demanar préstecs per poder estudiar "per sobre de les seves possibilitats" a l'estranger, se'ns mostra la radiografia de la classe obrera al nostre país, les transformacions que ha experimentat en l'àmbit econòmic i la seva relació amb la cultura: des de la seva negació en el cinema i la seva invisibilització en la publicitat, fins a la seva linxament i caricaturització a la televisió.

 La seva presència minoritària a la Universitat de masses, la seva tempestuosa relació amb l'acadèmia i, no menys important, la seva estreta i de vegades distant sinergia amb els partits d'esquerra tradicionals. Sense paternalisme però també sense concessions, com sol l'orgull de classe de qui va néixer a la classe obrera (i no la va visitar com a turista) és capaç d'aconseguir.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.