Cop d'estat a Bolívia: debats pendents i silencis còmplices

x Néstor Kohan 

Imatge relacionada

Els pobles de Bolívia tenen aclaparadora tradició de lluita. Qui va dir que tot està perdut?

La nostra època, posterior a la crisi de l'any 2008, és la de l'neocolonialisme imperialista. Les cadenes de formació de valor es desglossen, tercerizan i globalitzen mentre la producció capitalista -mantenint el control de les empreses i estats centrals- es relocalitza en les seves unitats productives desplaçant i amplificant cap al Sud Global. 

S'intensifica la sobreexplotació de la força de treball (majorment feminitzada i precaritzada). Hi voraç i desbordada dels recursos naturals de l'Tercer Món es torna fonamental i vital per disminuir el valor de l'capital constant i contrarestar la caiguda de la taxa de guany en plena crisi capitalista mundial. Un procés que en temps de catàstrofes ambientals, canvis climàtics i escassetat de recursos no renovables, supera el vell colonialisme de l'repartiment de el món en "zones d'influència". 

Imatge relacionada

Les asimetries entre diferents formacions socials encoratgen una nova divisió internacional de la feina, reproduint jerarquies, dependències, dominacions i aprofundint el desenvolupament desigual de l'capitalisme a escala mundial.


Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.