La CUP va participar a la Cimera Antiimperialista celebrada a Bolívia


Milers de persones escolten conclusions Cumbre Antiimperialista a Cochabamba CUP

La CUP va participar a la Cimera Antiimperialista celebrada a Bolívia


El 2 de juliol, davant la sospita dels Estats Units que Edward Snowden viatgés a l'avió presidencial de Morales, els governs de França, Itàlia, l'Estat espanyol i Portugal prohibiren que l'aeri s'aturés al seu territori per omplir de combustible el dipòsit, forçant-lo a aterrar a Àustria on finalment se'l retingué amb la intenció d'escorcollar la nau.

Davant la flagrant vulneració de la sobirania boliviana, els països de l'ALBA s'autoconvocaven el dia 4 a Cochabamba per mostrar el seu suport al poble bolivià declarant el succés d'ignominiós. Per la seva banda, les cinc Organitzacions Socials que formen el Pacto de Unidad convocaven als moviments i les organitzacions socials i populars d'arreu a la «CUMBRE ANTIIMPERIALISTA Y ANTICOLONIALISTA DE LOS PUEBLOS SOBRE LA DEFENSA DE LOS DERECHOS HUMANOS Y LA VIGENCIA PLENA DE LOS TRATADOS Y CONVENIOS INTERNACIONALES QUE RIGEN LA CONVIVENCIA ENTRE ESTADOS».

La Candidatura d'Unitat Popular hi assistí conjuntament amb 1.200 delegats de 20 estats i d'unes 90 organitzacions socials aportant a les taules de treball:

  • Taula 1 El perill de l´OTAN per Amèrica Llatina i Carib
  • Taula 2 Aliança del Pacífic
  • Taula 3 Descolonització i antiimperialisme
  • Taula 4 Tractats i convenis internacionals sobre drets humans
  • Taula 5 Espionatge
  • Taula 6 Contraofensiva comunicacional

La inauguració va ser presidida pel Vicepresident Alvaro García Linera que denuncià els fets que va patir el President i demanà a les assistents que aquesta trobada fos la porta a una revolució mundial per garantir la igualtat, la llibertat, el benestar social dels Pobles del Món i la defensa de la Terra.

Tot seguit, i al llarg de tres jornades, les assistents van començar a treballar en la coordinació d'actuacions que fomentessin l'alliberament nacional, el socialisme comunitari, descolonitzador i antiimperialista i la defensa conjunta enfront l'imperialisme i l'OTAN, a través de la unitat dels Pobles del Mon per enfrontar l'envestida neoliberal.

Finalment, s'exposaren les conclusions de la Cumbre a l'aire lliure, en una gran avinguda de Cochabamba, on s'aglomeraren més d'un milió de persones que havien vingut a prendre'n nota i mostrar el seu suport al President, que amb un discurs molt sentit, va demanar als Pobles defensar la revolució que viu Amèrica Llatina i Carib enfront de la provocació d'EEUU i l´amenaça de l'OTAN.

El proper any, i en memòria d'Hugo Chávez Frías, la Cumbre se celebrarà el 5 de març a Caracas.

--------------------------------------------------

La salutació de la CUP a la Cumbre

Compañeras y compañeros,

Ante el momento historico de crisis civilizatoria y ecológica por el que estamos transitando, y ante  el intento del poder global de reacomodar un modelo de explotación e imperialista, las fuerzas políticas progresistas tenemos el deber de seguir trabajando con entrega, con  la certeza que la soberanía popular es nuestra única praxis emancipadora.

Des de la CANDIDATURA DE UNITAT POPULAR (CUP), instrumento para la liberación nacional, la transformación social y la emancipación nacional de los Països Catalans, queremos hacer llegar a todas las personas, organizaciones y colectivos participantes de la «Cumbre antiimperialista y anticolonialista de los pueblos sobre la defensa de los derechos humanos y la vigencia plena de los tratados y convenios internacionales que rigen la convivencia entre estados» un fraternal saludo.

Conscientes que es des de la solidaridad, la organización y el trabajo conjunto de las oprimidas que lograremos un mundo más justo, y es precisamente con esta voluntad que asisteremos a la cumbre, para aportar como una más, en favor de la democracia, la soberanía y la autodeterminación de los pueblos.

Reciban un fraternal saludo des de los Països Catalans.


Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.