El Partit Comunista Sud-Africà davant la mort de Madiba


Ahir a la nit  milions de persones a Sud-àfrica, la majoria dels quals treballadors i pobres, i bilions de persones en la resta del món, van perdre a un veritable revolucionari, el President Nelson Rolihlahla Mandela, Tata Madiba. 

El Partit Comunista Sud-africà s'uneix al poble de Sud-àfrica i al món per expressar el seu més sincer condol a la Sra. Graca Machel i a tota la família Mandela, per la pèrdua de qui el President Zuma ha descrit correctament com el fill més gran de Sud-àfrica, el Camarada Mandela. També desitgem aprofitar aquesta oportunitat per expressar la nostra solidaritat amb el Congrés Nacional Africà, l'organització que el va formar i a la qual ell va servir, així com amb tots els seus col·legues i camarades del nostre moviment d'alliberament, en el sentit més ampli. Tal com Tata Madiba va dir: »No són els reis i els generals els que fan la història, sinó les masses del poble, els treballadors, els camperols...« 

La mort del Camarada Mandela marca el final de la vida d'un dels més grans revolucionaris del segle XX, que va lluitar per la llibertat i contra totes les formes d'opressió al seu país i a tot el món. Com a part de les masses que fan la història, la contribució del Camarada Mandela en la lluita per l'alliberament es va centrar i va enfortir en la membresía col·lectiva i el lideratge del nostre moviment revolucionari d'alliberament nacional, guiat pel CNA, ja que ell no va ser una illa. En el Camarada Mandela vam tenir a un brau i valent soldat, patriota i internacionalista que, parafrasejant a Che Guevara, va ser un veritable revolucionari inspirat per grans sentiments d'amor pel seu poble, com és característica excel·lent de tots els autèntics revolucionaris. 

Quan el seu arrest a l'agost de 1962, Nelson Mandela era no solament membre del llavors clandestí Partit Comunista Sud-africà, sinó també membre del Comitè Central del nostre Partit. Per a nosaltres, els comunistes de Sud-àfrica, el Camarada Mandela simbolitzarà per sempre la monumental contribució del Partit Comunista Sud-africà en la nostra lluita d'alliberament. La contribució dels comunistes a la lluita per aconseguir la llibertat té molt pocs paral·lels en la història del nostre país. Després de sortir de presó en 1990, i fins als seus últims dies, el Camarada Mandela es va convertir en una persona propera i gran amic dels comunistes. 

La lliçó més important que hem d'aprendre de Mandela i la seva generació de líders, és el seu compromís amb la unitat amb principis dins de cadascuna de les formacions de la nostra Aliança, igual que amb la unitat de la nostra Aliança en si i la del moviment democràtic de masses completament. La seva generació va lluitar per construir i consolideu la unitat de la nostra Aliança, i per tant devem a la memòria del Camarada Madiba el preservar-la. A els qui no entenen la mesura en què la sang va ser vessada a la recerca de la unitat de l'Aliança, hem de recordar-los que actuar irresponsablement apostant per la unitat de l'Aliança és enfangar el llegat i la memòria d'aquells com Madiba. 

El Partit Comunista Sud-africà va recolzar la lluita de Mandela cap a la reconciliació nacional. Però "reconciliació nacional" mai va significar per a ell fer-se a un costat enfront de la desigualtat social i de classes en la nostra societat, com alguns volguessin fer-nos creure avui. Per Madiba, la reconciliació nacional va ser una plataforma per aconseguir l'objectiu de construir una societat sud-africana més igualitària, lliure dels flagels del racisme, el patriarcat i les severes desigualtats. Així, la veritable reconciliació nacional mai podrà ser aconseguida en una societat encara caracteritzada per la gran bretxa de desigualtats i explotació capitalista. 

En honor d'aquest gran  revolucionari, el Partit Comunista Sud-africà intensificarà la seva lluita contra totes les formes de desigualtat, reforçant la lluita pel socialisme com l'única solució possible als problemes que la humanitat enfronta. 

Per al Partit Comunista Sud-africà, la pèrdua  de Madiba representa per a tots aquells sud-africans que no han acceptat completament la Sud-àfrica democràtica, i als quals d'una o una altra forma encara enyoren l'era de dominació blanca, una segona oportunitat per reconciliar-se amb una Sud-àfrica democràtica fundada en el principi de govern de la majoria. 

Fem un anomenat a tots els sud-africans a emular el seu exemple de generositat, sacrifici, compromís i servei al seu poble. 

El Partit Comunista Sud-africà diu: Hamba kahle Mkhonto! (Que vagis bé, brau guerrer! Hamba kahle Mkhonto és un cant dels combatents de l'Umkhonto we sizwe, el braç armat del CNA) 

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.