L'Audiència Nacional suspèn l'ingrés a presó de les vuit condemnades per l'acció Aturem el Parlament

La secció primera de l'òrgan presidit pel magistrat Fernando Grande-Marlaska esperarà a conèixer la resposta del govern espanyol davant la petició d'indult
El mes d'abril es va envoltar el Parlament per protestar contra la condemna de les vuit activistes
 
Anna Celma
18/06/2015
La secció primera de l'Audiència Nacional espanyola ha decidit suspendre l'ingrés a presó de les vuit persones condemnades per l'acció Aturem el Parlament. Els magistrats Fernando Grande-Marlaska, Ramon Saez i Manuela Fernández opten, així, per esperar fins que el govern espanyol doni resposta a la petició d'indult. Les encausades van presentar aquesta petició ara fa un mes, recalcant que no acceptarien un indult parcial, sinó que hauria de ser total i fent especial incidència en les raons polítiques de la condemna.

Ara, la petició d'indult serà elevada per la secció judicial fins al Ministeri de Justícia i aquest, al seu torn, la dirigirà al consell executiu del govern espanyol. Els tràmits de tot aquest procediment no són automàtics. Si es tramita de manera ordinària, de ben segur que no estarà resolt dins l'actual mandat i s'haurà d'esperar fins a la conformació del nou govern espanyol, després de les eleccions que se celebraran aquesta tardor.
En relació amb la paralització de l'ingrés a presó, aquest migdia, l'Audiència Nacional espanyola ha enviat la notificació de la suspensió al Registre Central de Penats i Rebels perquè coneguin la nova circumstància i anul·lin la detenció policial d'aquestes vuit persones.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.