Fins a la victòria sempre

Granma publica una edició especial que recull el sentit homenatge que el poble ha fet al seu invicte Comandant en Cap Fidel Castro Ruz.

Granma posa a disposició dels seus lectors una edició especial que recull el sentit homenatge que el poble li tributés al seu invicte Comandant en Cap, entre el 28 de novembre i el 4 de desembre passats, després de la seva partida física.





En un recorregut fonamentalment gràfic, la publicació ressenya les multitudinàries mostres d'afecte, afecte i fidelitat dels cubans i cubanes amb el seu Cap. Empra el recurs del recompte, per la qual cosa cadascuna de les seves 32 pàgines va ser datada amb el dia en què van ocórrer les activitats de les honres fúnebres.

Les imatges reflecteixen com adults, joves i nens van unir els seus pits al pas de la caravana que va portar de tornada al líder de la Revolució fins a Santiago de Cuba, per on va arribar l'alba de la llibertat, la independència i sobirania de la Pàtria el 1r. de gener de 1959. També les vigílies realitzades a Santa Clara, Camagüey i Bayamo, així com els actes massius del dia 29 a la Plaça de la Revolució José Martí i del dia 3 de desembre a la Plaça de la Revolució Major General Antonio Maceo.

Dos sentiments s'aprecien en les instantànies d'aquests dies, el dolor i la fermesa. Pesar per l'home, que es va fer poble, perquè se'ns va fer de la família, vivia a casa nostra, el tuteábamos. Així d'immensa era i és la seva grandesa. I fermesa, perquè en cada fotografia, al costat de les llàgrimes, s'expressava el compromís de continuar la seva obra, de mantenir-lo viu, resumit en la frase més repetida a Cuba des del passat 25 de novembre, quan va marxar: Jo sóc Fidel.

El poema Marxa Triomfal, l'Indi naborí, que s'estremís la Plaça de la Revolució en la veu de Corina Mestre, i les cançons El seu nom és poble, d'Eduardo Ramos, amb la qual la inoblidable Sara González emocionava a Fidel, i Cavalcant amb Fidel , text d'alta sensibilitat poètica del trobador Raúl Torres, s'inclouen en aquest lliurament. Com a colofó, aquesta trobada íntim, de respecte i amor entre dos germans, la relació és una excelsa obra de la fidelitat.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.