David Peace, l’escriptor working class

Entrevista a David Peace escriptor de GB84 el llibre clau per entendre les vagues de miners que van posar en joc al capitalisme britànic.

El 1984 va marcar un abans i un després a la història del Regne Unit. Els miners britànics iniciaven una vaga d’onze mesos contra les mesures privatitzadores de la Dama de Ferro, Margaret Thatcher.

David Peace, escriptor britànic de novel·la negra i narrador excel·lent de la classe obrera britànica ens explica aquesta lluita dels miners a GB84 publicat en castellà per Hoja de Lata.
Durant el festival BCNegra ens va visitar a Barcelona on vam tenir l’oportunitat d’entrevistar-lo a la Llibreria La Carbonera del Poble Sec.

Peace ens parla de la relació del Partit Laborista amb el moviment obrer i sindical, el conflicte de les mines, la seva narrativa ferotge i del naixement del Corbynisme com una nova esperança per a la classe obrera britànica.

L’entrevista l’han fet la membre del consell editorial de Catarsi, Carlota Freixenet i a les càmeres i la producció Xavier Monge del comitè de redacció i Javier Blanco, director de cinema. Agraïm a David Peace, a la Laura i el Dani d’Hoja de Lata editorial i a les companyes de La Carbonera.

 

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.