Diversos grups armats republicans s'uneixen sota un nou “Consell Militar de l'IRA”


Sens dubte estem davant una notícia a priori d'abast. En un comunicat conjunt diversos grups republicans armats han afirmat que s'uneixen sota les sigles d'un “nou IRA”. En principi aquesta clar que el R.IRA i RAAD s'unifiquen (rumors que duien ja setmanes en circulació), després es parla de diverses organitzacions independents (de zones rurals del nord d'Irlanda i de parts de Belfast), i s'inclou al Óglaigh na hÉireann (encara que està per confirmar si és el ONH en concret o grups que s'articulen sota el paraigua del Óglaigh na hÉireann).

En un comunicat enviat A The Guardian, la nova organització va afirmar que s'havia format una “estructura unificada, sota una sola direcció política”. Van informar que l'organització seria “subordinada a la constitució de l'Exèrcit Republicà Irlandès”. Aquesta és la primera vegada des de l'Acord de Divendres Sant de 1998 que la majoria de les forces del republicanisme armat s'han unit. Acció Republicana contra les Drogues i l'IRA Autèntic des d'ara deixen d'existir com a tal.

La nova organització té la intenció d'intensificar els atacs contra les forces de seguretat i altres objectius relacionats amb el que considera com símbols de la presència britànica. En principi les faccions del C.IRA segueixen sent totalment independents i no s'uneixen a aquest nou grup. De moment la notícia és molt recent i caldrà veure el desenvolupament del tema, però de moment és una notícia de calat, sorprenent sobretot per la inclusió de RAAD i encara confusa en l'aspecte del ONH.

Comunicat: IRA Army Council:

“Després d'extenses consultes, republicans irlandesos i una sèrie d'organitzacions que participen en accions armades contra les forces armades de la corona britànica s'han unit en una estructura unificada, sota una sola direcció, subordinada a la constitució de l'Exèrcit Republicà Irlandès. El lideratge de l'Exèrcit Republicà Irlandès segueix compromès amb la plena realització dels ideals i principis consagrats en la Proclamació de 1916.

En els últims anys l'establiment d'una Irlanda lliure i independent ha sofert revessos a causa de la falta en el lideratge del nacionalisme irlandès i les fractures dintre del republicanisme. L´arrel del conflicte en el nostre país és la subversió del dret inalienable de la nació a l'autodeterminació i això encara no s'ha abordat. En canvi, els irlandesos han estat venuts a una pau falsa, rubricada per una assemblea legislativa simbòlica a Stormont.

Republicans no conformes estan sent sotmesos a fustigació, arrest i violència per les forces de la corona britànica, mentre que uns altres han estat internats sota l'adreça d'un senyor feudal Anglès. És Gran Bretanya no l'IRA, el qual ha optat per la provocació i el conflicte.. El mandat de la lluita armada de l'IRA es deriva de la negació de Gran Bretanya del dret fonamental del poble irlandès a l'autodeterminació nacional i la sobirania – mentre que Gran Bretanya persisteixi en la seva negació dels drets nacionals i democràtics a Irlanda l'IRA haurà de seguir per a fer valer aquests drets.

La necessitat de la lluita armada darrere de la llibertat d'Irlanda pot ser evitada mitjançant l'eliminació de la presència militar britànica en el nostre país, el desmantellament de les seves milícies armades i la declaració d'un calendari d'observació internacional dels detalls del desmantellament de la interferència política britànica en el nostre país.

“Signat Consell Militar de l'IRA”.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.