David Fernàndez: «Un front patriòtic a Europa està absolutament descartat»

  
El cap de llista de la CUP, David Fernàndez descarta obertament que l'esquerra independentista se sumi a una hipotètica llista unitària per a les eleccions europees de l'any vinent, integrada només pels partits catalans favorables al dret a decidir. "Entenc que la via d'un front patriòtic està absolutament descartada. Però no només per nosaltres. També per ERC i per ICV", assegura en una entrevista que dimecres publicaràNació Digital. En canvi, la CUP sí que està estudiant la proposta de concórrer en coalició amb l'esquerra abertzale, l'esquerra independentista gallega i formacions alternatives espanyoles com podrien ser Izquierda Castellana, Comuner@s, Corriente Roja, Iniciativa Comunista o Lucha Internacionalista.

"Ha arrencat el debat. Hi ha hagut un primer document, que es va discutir al consell polític, sobre una proposta en base a les esquerres d'alliberament dels pobles. Aquesta coalició la formarien l'esquerra abertzale, l'esquerra independentista gallega, l'esquerra jornalera andalusa....", explica Fernàndez.

Amb el debat en marxa, el líder parlamentari de la CUP també aclareix: "No s'ha pres cap decisió. El que sí que és clar que la CUP no anirà sola. Aquest és el punt de partida." La formació independentista demana "una alternativa a l'Europa dels mercats", diu Fernàndez, i la llista unitària del catalanisme podria no acomplir aquesta màxima.

"Ens oposem a l'actual Unió Europea, a l'actual euro, denunciem que estem intervinguts per la Troika..., i alhora tenim molt clar que la qüestió social i la nacional van de la mà", apunta Fernàndez. La hipotètica llista de les esquerres independentistes i revolucionàries de l'Estat donaria resposta a aquests neguits.

La CUP i Iniciativa Internacionalista

A les últimes europees, la CUP ni es va presentar ni va recomanar el vot per a cap formació. Tot i això, diversos nuclis locals sí que van decantar-se públicament per Iniciativa Internacionalista, llista apadrinada per Arnaldo Otegi, "en un marc de solidaritat internacional i d'il·legalització greu d'una formació política que avui és la segona força al País Basc", apunta Fernàndez. De fet, qui va ser número tres de la llista europea, el sindicalista català Josep Garganté, ja s'ha pogut veure al Parlament convidat pel grup parlamentari de la CUP.


Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.