Desallotgen Can Vies després de 17 anys de centre social referent a Sants

sants1

El Centre Social Autogestionat del barri de Sants, a Barcelona, ha estat desallotjat aquest dilluns 25 de maig. Okupat des del 1997, Can Vies havia esdevingut un espai de referència, essent testimoni viu del moviment okupa dels anys noranta. Després d'anys d'amenaces de desallotjament, ha estat  ahir que es va fer efectiva l'ordre.

L'actuació policial va començar el migdia quan, passades la una, vann fer acte de presència els mossos d'esquadra. El desplegament va ser molt important, amb desenes de furgonetes de la Brigada Mòvil, una grua-ploma i un helicòpter. Després d'establir un perímetre net de protestes i de d'alguns periodistes -el de L'Accent no va ser autoritzat a entrar-hi per suposats motius de seguretat- es va iniciar el desallotjament. A fora, una concentració permanent va estar tot el dia fent crits de suport a la gent que resistia a l'interior, i dificultant el pas dels diferents vehicles utilitzats pels mossos d'esquadra. Això va provocar nombrosos moments de tensió. A l'interior, els okupants van desenvolupar estratègies de resistència per dificultar-ne el desallotjament. El darrer dels encadenats nova ser fet fora del centre social fins les 6 de la tarda. Després per ordre de TMB es va començar a enderrocar l'edifici.

Vídeo de l'estratègia dels okupants:

Per la tarda es va convocar una manifestació a la plaça Joan Peiró que va aplegar més d'un miler de persones malgrat la intensa pluja que queia. En arribar a la carretera de Sants, la manifestació va ser desconvocada i van començar els disturbis i els enfrontaments entre els manifestants i la policia, que durant més de tres hores vaa estar dissolent grups i circulant per tot el barri, fent càrregues continuades a tort i a dret. Van ser nombrosos els contusionats, i les seves porres van arribar fins als vidres de la llibreria la Ciutat Invisible i la redacció de La Directa. A les 12, el mossos d'esquadra informaven de la detenció de dues persones.

sants2


Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.