La CUP davant de les eleccions europees del 25 de maig

La CUP davant de les eleccions europees del 25 de maig



Tal i com es va fer públic el passat 9 de març, la CUP va decidir no concórrer a les properes eleccions europees.

Els motius, que ja es van fer públics en el moment de prendre la decisió, eren els següents:

- La Unió Europea és un espai antidemocràtic que imposa la privatització dels serveis públics, la dictadura del deute i la preservació del interessos del capital. Els principis neoliberals que regeixen la UE i seu dèficit democràtic estructural comporten que el Parlament Europeu es vegi obligat a adoptar aquests principis. No acudim a aquesta comtessa electoral per denunciar aquest sistema opac i antidemocràtic que impossibilita la plena sobirania popular dels Països Catalans

- La CUP prioritza el treball polític basat en l'impuls d'iniciatives populars àmplies orientades a reforçar la unitat popular. I entenem que aquest treball polític és avui difícilment compatible a nivell organitzatiu i polític amb l'esforç que suposa presentar-se a les eleccions europees.

Malgrat que la CUP va decidir no concórrer a aquests comicis europeus, es va comprometre a incidir durant la campanya electoral defensant el projecte que hem defensat sempre: un projecte basat en la sobirania dels pobles i en l'emancipació de les classes populars, i de confrontació amb la Unió Europea i el seu model econòmic, polític i de relacions internacionals.

Entenem que aquestes eleccions s'esdevindran en un context marcat per dos factors molt clars:

- D'una banda, les duríssimes agressions contra la classes populars catalanes i del conjunt del sud d'Europa

- D'altra banda la crisi de l'estat de les autonomies espanyol i l'eclosió de l'independentisme

És per aquests motius, que de cara a les eleccions europees, des de la CUP emplacem al conjunt de catalanes i catalans a abstenir-se o recolzar les opcions electorals confrontades amb la Unió Europea i el seu projecte al servei del capital i dels estats, que defensin la independència dels pobles i un nou model social i econòmic socialista, feminista i ecològic.


Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.