Construïm el nou país fent economia solidària

Per guanyar la sobirania política com a poble, hem de guanyar també altres sobiranies: l’econòmica, l’alimentària, l’energètica, la financera o la comunicativa

per @xavigrac 
Resultat d'imatges de economia solidària catalunya

Si bé les incerteses al voltant del futur polític del nostre país han esdevingut angoixes des de la brutal repressió perpetrada pels aparells de l’estat l’1 d’Octubre, també hem mostrat una capacitat enorme d’auto-organització col·lectiva, de solidaritat i de tendresa.
És en aquestes expressions populars que el moviment de l’economia solidària, que es reconeix en elles de manera entusiasta, identifica les millors oportunitats de futur. I ho fa formant-ne part, i aportant dia a dia, barri a barri, projecte a projecte, el millor d’ell mateix per assolir els objectius de transformació social que, ho sabem, són compartits per una gran majoria de les classes populars.
Resultat d'imatges de economia solidària catalunya XES
Aquests darrers mesos hem vist més clar que mai que, per guanyar la sobirania política com a poble, hem de guanyar també altres sobiranies: l’econòmica, l’alimentària, l’energètica, la financera, la comunicativa…, totes les que ens són imprescindibles per satisfer les nostres necessitats bàsiques i que resten en mans d’oligopolis, l’objectiu dels quals és transferir rendes i poder de les classes populars a una minoria privilegiada, extractiva i explotadora de les persones i de la natura.
Ja ara, desenes de milers de persones treballen i consumeixen a l’economia solidària en comptes de fer-ho per a les grans empreses capitalistes, que depreden el territori i abusen tant de la gent treballadora com de la consumidora
La bona notícia és que guanyar sobiranies depèn de nosaltres mateixes. Ja ara, desenes de milers de persones treballen i consumeixen a l’economia solidària en comptes de fer-ho per a les grans empreses capitalistes, que depreden el territori i abusen tant de la gent treballadora com de la consumidora. L’economia social i solidària produeixen bens i serveis que no solament substitueixen els de les grans companyies, sinó que, a més, estan produïts amb qualitat i responsabilitat social, laboral i ambiental.
El moviment de l’economia solidària està fent camí. A poc a poc, amb pas ferm i segur i de manera irreversible. I l’economia solidària no és la marca de ningú: només pot ser una estratègia amplia, col·lectiva i compartida, com només pot ser-ho qualsevol procés emancipador.
Tan sols guanyarem l’autodeterminació i la sobirania com a poble si les comencem a construir ja ara des de nosaltres mateixes, des de baix, des de cada barri, organitzant-nos per satisfer cooperativament les nostres necessitats, relacionant-nos en clau feminista, practicant quotidianament els valors que volem per a la república que ha de venir.

Resultat d'imatges de economia solidària catalunya alternatives al capitalisme
És en aquestes expressions, en la força de la gent, en les quals hem de dipositar els nostres anhels d’un futur millor, d’una societat justa en què la paraula “república” signifiqui més coses que una forma d’estat i que situï els valors d’igualtat, llibertat, solidaritat, fraternitat i harmonia amb la natura en el centre de la vida.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.