La batalla de Xile


Crònica de la tensió política viscuda a Xile el 1973 i del violent cop d’estat contra el govern escollit democràticament de Salvador Allende.
Dividit en tres parts, és un film de referència del cinema polític. Aquesta primera part tracta de l’ambient preelectoral i la consolidació d’Unitat Popular, de l’oposició de la dreta i del centre al govern d’Allende, de l’organització del sabotatge i del bloqueig total per part de la burgesia i les classes benestants, dels contactes de l’oposició amb la CIA i de la sublevació del Tancazo (primer advertiment seriós a Allende). “L’equip de filmació vam ser testimonis d’esdeveniments excepcionals que cap altra font d’informació no va poder recollir: la filmació dia a dia d’una situació revolucionària a l’Amèrica del Sud i dels mètodes feixistes que l’imperialisme va utilitzar per contraatacar-la” (Patricio Guzmán).




I- La Batalla De Chile/ La Insurrección De La Burguesía from alvarezmeo on Vimeo.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.