Agroecología en Cuba - (Lepore y van Caloen, 2017)

El film proposa l'agroecologia com a opció i necessitat en la construcció de Sobirania Alimentària, prenent l'experiència de Cuba com a referència mundial i convidant a pensar que un altre tipus de camp és possible.

Agroecologia a Cuba ha estat seleccionada en competència per a 10 festivals internacionals i projectada més de 200 vegades per tota l'Argentina i Xile. El dijous 24 d'agost 2017 es va estrenar Agroecologia a Cuba de Juan Pablo Lepore i Nicolas van Caloen. A 100 anys de la revolució russa, el film convida a pensar en l'agroecologia com a opció i necessitat en la construcció de sobirania alimentària, prenent l'experiència de Cuba com a referència mundial i convidant a pensar que un altre tipus de camp és possible. Agroecologia a Cuba és el quart llargmetratge dirigit per Juan Pablo Lepore que s'estrena en els espais de Cine.ar del país; els anteriors són Sense Patró: una revolució permanent (2014), La Jugada del Peó: el agronegocio letal (2015) i Oblida'ls i tornaran per més: megaminería i neoliberalisme (2016). A més, el director prepara una nova estrena per a Octubre d'aquest any referit a la Volta al Camp i altres formes de ruralitat en la nostra Argentina.

"Les imatges mostren una Havana inusualment verda i fecunda. El dir dels entrevistats, especialment la recurrència d'uns certs diminutius, dóna compte d'una relació respectuosa, harmoniosa, amorosa amb la terra."

Per María Bertoni per a Espectadores.com.ar

"l'interessant d'Agroecologia a Cuba és que convida a pensar en com pràctiques d'aquest tipus podrien realitzar-se en altres països dominats per polítiques neoliberals que imposen no sols els preus sinó també els propis aliments que un ha de consumir."

Per Juan PabloRusso per a Escribiendocine.com

"El cultiu agroecològic en un cinturó envoltat a les ciutats, la possibilitat de proveïment pròxim, la no utilització de maquinàries sofisticades i agroquímics. I fonamentalment com una imperiosa necessitat va desembocar a transformar-se a l'avantguarda dels cultius orgànics. Un molt interessant document."

Per Catalina Dlugi per a Elportaldecatalina.com

"Mitjançant l'entrevista de diverses persones especialitzades, Agroecologia a Cuba exposa en forma clara i concreta les aportacions positives que conté aquesta manera de treballar el sòl, presentat els diferents aspectes que s'han analitzat i s'han posat en pràctica per a aconseguir aquest model reeixit."

Per Brian Macchi per a Funcinema.com.ar

Sinopsi: En 1959 comença la revolució cubana, després de molts anys de preparació. La victòria del Socialisme a l'illa comporta al fet que els Estats Units imposi un bloqueig econòmic internacional contra Cuba. Arran d'això l'economia es torna en un intercanvi molt fluid amb URSS, principalment de la canya de sucre cubana per gairebé tots els recursos bàsics. En 1989, amb la caiguda de l'URSS, Cuba es troba sense proveïment, generant un desequilibri en l'economia, que va provocar un problema de seguretat alimentària, deixant a un país en el caos. Aquí és on neix i es desenvolupa l'Agroecologia cubana com a resposta a la crisi alimentària, basada sobre valors d'autoproveïment dels aliments, educació i participació popular intergeneracional i multidisciplinària de tota la població. Aquest moviment exporta saviesa mil·lenària en un context de crisi mundial posicionant a Cuba com a líders en la producció d'aliments sustentables i ecològics.

Festivals:
Moncton International Film Festival - Canada 2018
GNG Green Earth Film Festival – O.S. a. 2018
7th International Festival ACAMPADOC Panama 2018
11th International Kuala Lumpur Eco Film Festival - Malaysia 2018
4th Argentine Regional Rural Film Festival 2018
9th Eko International Film Festival of Nigèria (EKOIFF) 2019
New Earth International Film Festival - Poland 2018
Vth Latin-*American Independent Film Festival “MIRA" - Germany 2018
9th Cambodia international Film Festival 2019

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.