Xina: Primera dona Taikonauta a l´espai


L'impacte va poder ser fatal. Un ocell que va topar amb el seu avió caça va inundar el vidre de la cabina amb sang, fet que no li va impedir aterrar amb èxit. Liu Yang (34) sempre va donar proves del seu aplom, el mateix que li va valer per convertir-se en la primera xinesa a anar a l'espai, com a part de la quarta missió tripulada d'aquest país, que ahir va sortir cap a l'espai a bord de la nau Shenzhou 9 , integrada per Liu, a més dels taikonautas (com es denominen els astronautes de aquest país) Jing Haipeng i Liu Wang.

L'enlairament va ser a les sis de la tarda hora local, des del Centre de Llançament de Satèl · lits de Jiuquan, al desert de Gobi amb unes condicions meteorològiques considerades excel · lents pels experts.

Després d'uns 10 minuts des de l'enlairament del coet, la nau Shenzhou 9 es va separar sense inconvenients del coet per entrar en òrbita, va anunciar l'agència Xina Nova.

La nau s'acoblarà per primera vegada de forma manual al mòdul espacial xinès Tiangong 1, en òrbita des del setembre passat.

Encara Tiangong 1 no és la primera part d'una estació, sinó un mòdul de prova, servirà perquè la Xina adquireixi destreses per crear una estació, el que convertirà el país en el tercer en tenir una amb astronautes vivint. Dos dels taikonautas hi estaran 10 dies al mòdul, fent de la Xina en el tercer país, després de Rússia i EUA, en tenir persones habitant a l'espai en una estació pròpia. El tercer es quedarà a la càpsula, davant de qualsevol imprevist. Després tornaran a la Terra en la càpsula.

Liu no només va ser triada per la seva valentia. També complia alguns requisits del Partit Comunista xinès: és casada i té fills, ideal davant eventuals problemes amb la radiació en l'espai que afectarien la seva fertilitat.

Encara que es va criar a l'empobrida província agrícola de Henan, Liu va ser convençuda per un professor d'ingressar a la força aèria de l'Exèrcit d'Alliberament Popular (ELP), el 1997.

Ja el 2010 pertanyia al programa espacial xinès i després de dos anys d'entrenament, va ser designada per passar a la història com la primera xinesa a viatjar a l'espai. "Les dones ocupen la meitat del cel. Les missions espacials humanes sense dones serien incompletes ", va dir Wu Ping, portaveu del programa espacial.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.