Forcades: "La situaciĆ³ actual fa recomanable una vaga general indefinida"

Forcades participa en un acte de la CUP en suport als dos periodistes que seran jutjats dijous per investigar la corrupciĆ³ a la sanitat catalana Teresa Forcades segueix insistint amb la necessitat de convocar una vaga general que sobrepassi el dia de durada. A parer seu, "la situaciĆ³ actual a nivell econĆ²mic i les perspectives d'empitjorament fan recomanable una convocatĆ²ria de vaga general indefinida", un tipus de mesura, afirma, "que la poblaciĆ³ tĆ© el dret d'exercir quan es violen els principis que el govern vagi a favor dels interessos de la poblaciĆ³ i no en contra".

La monja benedictina va fer aquestes declaracions en una xerrada organitzada per la CUP que va pronunciar divendres passat a Reus per donar suport als editors de la revista "CafĆØ amb llet", que afrontaran un judici el proper 27 de setembre per danys a l’honorabilitat de l'exfacturador d’Innova.

A l'acte on Forcades va participar juntament amb els editors de la publicaciĆ³ i el regidor de la CUP a Reus, David Vidal, la monja va defensar que el deute privat l'ha de pagar qui ha contret el deute. AixĆ­, va afirmar "que caiguin els bancs, perquĆØ els correspon si han fet aquest tipus de gestiĆ³".

Forcades va manifestar el seu suport a la manifestaciĆ³ estatal que tindrĆ  lloc el proper 25 de setembre a Madrid amb l'objectiu d'envoltar el CongrĆ©s dels Diputats "amb la intenciĆ³ que es dissolguin" i per aconseguir "que a l'Estat s'obri un perĆ­ode constituent per renegociar el pacte social", va destacar. "Seria molt important que la convocatĆ²ria fos majoritĆ ria perquĆØ el govern, pressionat pel conjunt de la poblaciĆ³, no pugui continuar legitimat per estar al govern", va reblar.

En aquest sentit, va posar com a exemple el cas d'IslĆ ndia, on s'ha empresonat el primer ministre i alguns banquers "perquĆØ tenien la responsabilitat de defensar els interessos del col·lectiu i han defensat els de les minories", va assenyalar Forcades. I va concloure:"Resulta que no nomĆ©s ha estat viable sinĆ³ que se n'han sortit millor que en molts altres paĆÆsos".

"QuĆØ estĆ  passant a la sanitat catalana?"

A Reus, el sindicat CATAC-CTS i la CUP han fet pĆŗblic el seu compromĆ­s en la lluita contra la corrupciĆ³ en la sanitat pĆŗblica. En aquest sentit, han presentat tres propostes per donar a conĆØixer el treball que estan realitzant conjuntament CATAC-CTS, CUP i CafĆØ amb Llet per posar al descobert “el major robatori de la histĆ²ria”, tal com ho van batejar aquests darrers en un vĆ­deo al YouTube que va superar les 100.000 visites.

La primera d’aquestes propostes Ć©s la publicaciĆ³ de 40.000 exemplars de la revista “QuĆØ estĆ  passant a la sanitat catalana”, que s’estĆ  repartint arreu de Catalunya des de la Diada Nacional de l’11 de Setembre i que ha estat censurada en alguns indrets perĆ² que David Vidal va aconseguir entregar al conseller de Salut, Boi Ruiz.

En aquesta revista es posa noms i cognoms a un entramat pĆŗblic-privat que envolta el sistema sanitari pĆŗblic catalĆ , encapƧalat pel propi president de la Generalitat Artur Mas, el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, i l’expresident de l’ICS, Josep Prat.

La segona d’aquestes iniciatives Ć©s la xerrada amb Teresa Forcades i els editors de la revista "CafĆØ amb Llet" on es van abordar els continguts de la publicaciĆ³, aixĆ­ com els lligams entre el sistema sanitari i les empreses farmacĆØutiques.

A la xerrada, els editors de la revista "CafĆØ amb Llet" van explicar la denĆŗncia que han rebut per part de Josep Maria Via, assessor en matĆØria de sanitat del govern de la Generalitat, i que estĆ  sent defensada pel seu advocat, Francesc JosĆ© MarĆ­a, el qual va ser secretari d’Innova durant diversos anys.

Judici el 27 de setembre

El judici contra els periodistes es realitzarĆ  dijous a la Ciutat de la JustĆ­cia de l’Hospitalet del Llobregat, en la que es preveu que serĆ  la primera batalla judicial contra aquest entramat de l’Ć mbit sanitari, en previsiĆ³ de nous processos judicials arran de les denĆŗncies de la CUP de Reus i la CUP de Barcelona, contra Josep Prat i Ramon BagĆ³, respectivament.

La tercera activitat Ć©s l’organitzaciĆ³ d’un autobĆŗs des de Reus i Tarragona per assistir el dia 27 al judici contra "CafĆØ amb Llet" per tal de mostrar la solidaritat amb els seus editors. De moment, ja estĆ  confirmat una altre autobĆŗs des de Girona, i es preveu que l’assistĆØncia a aquest judici sigui massiva, tenint en compte que a la vista prĆØvia ja s’hi van concentrar mĆ©s de 300 persones.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.