Yezid Arteta: "Cap procés anterior ha tingut un grau de participació i compromís com l’actual”

 


L'optimisme i la lentitud estan marcant les negociacions entre el Govern de Colòmbia i les FARC-EP a la taula de l'Havana (Cuba), al tancament del vuitè cicle de converses. Optimisme per la concreció d'avenços, però també per la possible entrada en les negociacions de l'ELN, que ha expressat públicament la seva voluntat d'arribar a la pau. Lentitud, però, perquè el Govern colombià creu que el ritme de les converses és insuficient.
 
Organismes internacionals com Unasur han expressat el seu suport al procés; Estats Units, per la seva banda, assegura que continuarà donant suport a Colòmbia. Sobre quin paper juguen els moviments socials en el procés, així com els pobles indígenes i les dues organitzacions armades, FARC-EP i ELN, en parla Víctor de Castro Gutiérrez a la secció Roda el Món de l'edició en paper 317. Us oferim un segon avançament del reportatge, amb l'entrevista a Yezid Arteta, ex-combatent de les FARC-EP i pres polític durant 10 anys precisament per aquesta lluita. Des de 2006 està establert a Barcelona on exerceix d'investigador associat de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB i és membre de Colòmbia en Pau.
 
Al primer avançament, entrevistàvem a José Aristizabal, exmembre del comandament central de l'ELN i actual membre de l'Observatori per l'Autonomia i els Drets dels Indígenes a Colòmbia.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.