PKK: 'La revolució a Rojava és la pràctica del Confederalisme Democràtic'

El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) va celebrar el seu 11è Congrés a les àrees controlades per la guerrilla, del 5 al 13 setembre. Al que s'anomenà "congrés de la victòria  final" per la llibertat de líder kurd Abdullah Öcalan i el poble kurd , van assistir-hi 125 delegats provinents de l'exterior i de les quatre parts del Kurdistan. 


El Comitè Central del PKK fa pública una declaració sobre els resultats del Congrés de vuit dies que s'ha produït amb un retard d'un any a causa de la situació d'enfrontaments de 2012:

El Congrés va tractar la recent situació política, ideològica i organitzativa, en els àmbits mundial, de l'Orient Mitjà, Turquia i el Kurdistan, i va ser testimoni de debats detallats sobre les decisions més importants del partit, així com canvis estatutaris i en el programa.


El PKK sosté que la modernitat capitalista dominant ha causat greus problemes socials a tot el món en el primer quart del segle XXI per la seva incapacitat per oferir solucions a aquests problemes sobre la base de la democràcia, la llibertat i la igualtat.

PKK afirma que després de cinc mil anys, el sistema estatista  està col·lapsant avui en el cos de la modernitat capitalista, i ha afegit que, "La substitució de les velles polítiques i pràctiques estatistes amb altres noves no ofereix, tanmateix, cap solució al problema. El Confederalisme democràtic que es basa en la societat democràtica tornarà a reclamar el seu lloc en la història com l'única alternativa de solució, així com aplanarà el camí per al socialisme democràtic contra la repressió i l'explotació".


Assenyala que  que els pobles de l'Orient Mitjà s'estan aixecant el dia d'avui contra les potències i centres capitalistes imperialistes moderns, Per al PKK aquests poders il·legítims no ofereixen cap solució amb l'establiment i suport a nous governs estatistes formats pel sectarisme religiós i el nacionalisme. El PKK destaca que "la situació política actual i l'estat de coses en l'Orient Mitjà fan que la via proposada per Apo (Öcalan) sigui l'única alternativa per a la formació d'una societat democràtica sobre la base d'una estructura confederal anticapitalista que abasti tots els grups ètnics, cercles religiosos i socials. Com s'ha vist a Síria i Rojava, aquesta tercera via s'erigeix com l'única alternativa política per a una solució."

El PKK destaca que ha estat la lluita de més de 40 anys del moviment d'alliberament kurd que ha permès als kurds guanyar tanta força i arribar a ser determinants en el curs dels esdeveniments polítics a l'Orient Mitjà, i els ha portat més a prop del punt de construir un paísi una vida lliure i democràtica a les quatre parts del Kurdistan avui.


El PKK remarca que no seran poders externs sinó la força pròpia de kurds i la resta dels pobles de l'Orient Mitjà que els portarà a una vida lliure i democràtica .

El PKK ha fet una avaluació de la revolució a Rojava que va començar al juliol de 2012 com la posada en pràctica de l'alternativa proposada per Ocalan, assenyalant que la revolució a l'oest del Kurdistan també aplanaria el camí per a la democratització de Síria i l'Orient Mitjà.

"El moviment kurd ha fet el que calia, en consonància amb el procés de resolució democràtica encapçalada pel líder kurd Ocalan i ha provat d'establir un entorn favorable per a que el Govern prengui mesures per a la consecució de la democràcia a Turquia i una solució a la qüestió kurda", ha explicat el PKK, i assenyala que l'actitud del govern de l'AKP ha estat irresponsable cap al procés, i que l'hostilitat contra la Revolució Rojava i la manca de resposta als passos de la part kurda han obligat al moviment kurd a suspendre la retirada de les guerrilles kurdes de Turquia fins al sud del Kurdistan.


El PKK sosté que l'objectiu principal del moviment d'alliberament kurd pel proper mandat serà construir una lluita comuna i l'organització del poble en les quatre parts del Kurdistan amb l'objectiu de reforçar la lluita per la democràcia i la llibertat.


El Comitè Central del PKK també crida l'atenció sobre la importància de garantir la unitat entre els kurds i la realització de la conferència nacional kurda com una manifestació concreta d'aquesta unitat.

El partit destaca que les dones i els joves, així com els sectors oprimits, seran els actors principals en la construcció del socialisme democràtic sobre la base del Confederalisme Democràtic.


El PKK demana als kurds unir-se sota el lideratge del partit i activar la lluita per la victòria en totes les àrees de la lluita .

El PKK també fa una crida a la solidaritat de tots els pobles de l'Orient Mitjà en la seva lluita per la democràcia, la llibertat i el socialisme contra els poders hegemònics modernistes capitalistes i explotadors.


*Publicat per l'agència kurda Firat News el 18 de setembre de 2013. Traducció Espai Fàbrica.

Nota:

ypgRojava, la part del Kurdistan situada dins les fornteres síries, ha viscut els darrers mesos una revolta popular liderada pels comitès de defensa popular (YPG), propers al PKK, que han aconseguit alliberar bona part del territori tant del règim d'Al Assad com dels grups islamistes de l'oposició síria, finançants per les monarquies petroleres del Golf pèrsic i per Turquia, als quals han derrotat en importants enfrontaments, guanyant una àmplia hegemonia i les simpaties no només de la població kurda, sinó també de les altres comunitats perseguides tant pel fanatisme gihadista com pel règim sirià. (Imatge: guerrilleres de l'YPG)


+ Projecte documental "La revolució silenciosa" http://www.verkami.com/locale/en/projects/6792-the-silent-revolution

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.