Mobilitzacions al carrer contra la reforma de la llei de l'avortament

  • Concentració davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona   VÍCTOR SERRI
  • Concentració davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona  
  • per VÍCTOR SERRI
  •  
  • Centenars de persones s'han concentrat a les sis de la tarda al carrer Mallorca 278, davant de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona, per denunciar la contrareforma de la llei de l'avortament que vol aprovar el PP. Sobre d'un camió, militants feministes organitzadores de la campanya #SOSdretalpropicos, jo decideixo, jo desobeeixo han defensat el dret a la vida digna de les dones i a decidir sobre la seva sexualitat i la seva maternitat, aprofitant també que avui era el Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament.
     
    Tot seguit ha arrencat la manifestació que, en arribar al Passeig de Gràcia, comptava ja amb més de 1.000 persones. Els crits més escoltats han estat "Nosaltres parim, nosaltres decidim", "L'únic terrorista l'Estat antiavortista" o "Visca la lluita feminista". Més endavant, s'ha plantat una llavor de ruda al jardí de plaça Catalunya en senyal de protesta. La ruda és una planta mediterrània amb una forta toxicitat utilitzada per les dones en l'època franquista per provocar-se l'avortament.
     
    La manifestació ha finalitzat a plaça Sant Jaume, on s'ha llegit un manifest demanant una vegada més la retirada de la reforma ideològica de la "llei Gallardón" i un avortament lliure i gratuït. També s'han mostrat paraules de suport amb la lluita de les feministes llatinoamericanes i s'ha demanat la retirada de l'expedient que s'ha aplicat a Eduardo San Juan, treballador de Correus de Madrid que es va negar a repartir propaganda antiavortista de l'associació Dret a Viure.
     
    Cal recordar que, si s'aprova la llei impulsada pel ministre de Justícia espanyol Alberto Ruiz Gallardón i el PP, es tornaria a la llei restrictiva de 1985. Amb la nova llei, un 89% de les dones que van avortar el 2011 no podrien fer-ho ara, com assenyala un informe de la plataforma Decidir ens fa més lliures. Els motius: ser menors d'edat sense haver informat els pares, tenir fetus amb malformacions greus però compatibles amb la vida, per motius econòmics o laborals amb implicacions en la salut mental o, simplement, perquè no estaven preparades per ser mares o no volien ser-ho, però sense poder justificar-ho. Només es podrà avortar per violació, risc per la vida de la mare o malformació molt greu del fetus.
     
    Un 28-S ple de mobilitzacions
     
    Dins de la campanya per l’avortament lliure i gratuït s’han realitzat també diverses accions a tot el territori. Un grup de veïnes disfressades han realitzat una performance feminista davant de la Sagrada Família. Aquesta ha consistit en un aquelarre contra una dona que volia avortar, rodejant-la i assenyalant-la com si fos una assassina i una pecadora. L’acte ha reunit una cinquantena de persones, entre veïnes i turistes, que es sorprenien quan s'assebentaven de la reforma restrictiva de la llei. Enmig de l'acte, s'ha desplegat una pancarta des d'una de les torres de la Sagrada Família pel dret a l'avortament lliure.

     A la resta dels Països Catalans s'han realitzat concentracions a les delegacions del govern i seus del PP a Lleida, Girona i les Illes. A València, els col·lectius feministes han organitzat una Jornada Feminista pel Dret a Decidir durant tot el dia.
     
    Un centenar a Tarragona
     
    Segons informa Pobleviu.cat, més d’un centenar de persones han secundat la convocatòria realitzada pels col·lectius feministes de Tarragona. L’acte ha consistit en la lectura de dos manifestos, el primer elaborat per Cau de Llunes i el segon pel grup de dones de l’Ateneu llibertari Alomà. Tots dos han remarcat, amb estils diferents, que davant d’aquest atac de la dreta ultraconservadora cal organitzar-se i donar una resposta clara i contundent des de la societat civil. Després, s’han llegit un parell de composicions just davant la performance que mostrava el lema de la convocatòria: “Jo decideixo, jo desobeeixo”.
     
    El Parlament, a favor del dret al propi cos

     Ahir mateix el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució presentada per la CUP que rebutja "qualsevol reforma regressiva" de la llei de l'avortament que pugui aprovar el govern espanyol del PP. Aquesta va ser aprovada per 88 vots a favor (PSC, ICV-EUiA, ERC, CUP-AE i CDC excepte 2 diputats), 11 abstencions (Ciutadans i 2 de CDC) i 31 en contra (PP i UDC).

    Share this:

    Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

    .