Presentació del manifest "Esquerres pel #sísí" per avançar cap a la independència

El manifest de la campanya remarca que el procés independentista català “concentra molts elements de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana Independent que desenvolupi a bastament una democràcia de contingut econòmic, polític, cultural i social”.


"SÍSÍ, construïm el 9 país! Democràcia, llibertat i justícia social"

“SÍSÍ, construïm el 9 país! Democràcia, llibertat i justícia social”, sota aquest lema es presentarà aquest dimecres a les 11h a la seu del CIEMEN de Barcelona, el manifest de les "Esquerres pel #sísí", una campanya que agrupa organitzacions, entitats i persones a títol individual i que pretén incidir en la necessitat d'entendre el procés de ruptura democràtica endegat a Catalunya com una oportunitat per a “construir un futur de justícia social i llibertat”. Una campanya que defensa el #sísí al referèndum del 9 de novembre i que entén la independència com “una eina molt potent per a la construcció d'un país governat per la majoria i al servei de la majoria, acabant amb el règim d'una minoria adinerada i corrupta que només vetlla pels seus interessos”.

La campanya de les esquerres del #sísí compta amb el suport de diversos activistes, polítics, actors, periodistes, entre els quals l'ex rector de la UPC Josep Ferrer, l'activista veïnal Lluís Rabell, la metgessa i activista Teresa Forcades i el professor universitari Manuel Delgado o els diputats Joan Tardà (ERC), David Fernàndez (CUP) i Sara Vila (ICV-EUiA). La campanya es presentarà públicament aquest dimecres en una roda de premsa que se celebrarà al CIEMEN a les 11 del matí i comptarà amb la presència i participació de part dels primers signants.

El manifest de la campanya recalca que el procés independentista català “concentra molts elements de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana Independent que desenvolupi a bastament una democràcia de contingut econòmic, polític, cultural i social”.

La iniciativa veu en el procés “una eina per a la construcció d'un futur superador de totes les desigualtats i injustícies” i en aquest sentit aposta per construir un país “que garanteixi uns sistemes educatiu i sanitari públics i de qualitat, el dret a l'habitatge, a les pensions públiques i a un lloc de treball digne”.

Els col·lectius que han impulsat la campanya consideren que perquè el procés de ruptura sigui conduït per la majoria cal “mantenir i augmentar la mobilització social enfront de les retallades dels governs català i espanyol, sumant el màxim d'organitzacions, entitats i persones de l'esquerra social i política transformadora a aquesta aposta clara per la ruptura democràtica per tal d'assegurar aquesta transformació en l'actual moment històric”. Així mateix, defensa l'exercici de la desobediència i la mobilització per a exigir que es dugui a terme el referèndum del 9 de novembre.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.