En els darrers sis anys els salaris més baixos han continuat baixant, i els més alts han continuat pujant

Les dades de l’Enquesta de Població Activa continuen aportant mostres il·lustratives de com la crisi capitalista està impactant a nivell social. Dins del propi col·lectiu d’assalariats (que inclou tota la classe obrera, el funcionariat, els professionals liberals i una part dels càrrecs directius), hi ha diferències substancials de com s’ha viscut la crisi.

Així, el 20% d’assalariats amb el salari més alt han vist com aquest s’augmentava durant la crisi al voltant del 20% al conjunt dels Països Catalans. Per contra, el 20% d’assalariats amb el salari més baix (molt majoritàriament dones) han vist com durant la crisi el seu ja minvat salari disminuïa un 10%.

Aquesta dada contrasta amb l’encariment d’alguns aspectes vitals, com l’aigua i l’electicitat. En conjunt, l’IPC ha augmentat un 11,2% entre 2007 i 2013.

 

salari mig decils superiors inferiors ppcc

 


Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.