Economia crítica: d'on venen les crisis econòmiques

Mostra la imatge al TwitterJosep Manel Busqueta, economista, cap de cartell del col·lectiu Seminari d'Economia Crítica Taifa. Presenta: Marc Becat, gerent de secció. Quan encara no ens hem recuperat del tot de la gran recessió de 2008, ambla ens aboquem de ple a una de nova. En les primeres brúixoles de l'anterior crisi es parlarà de la retransmissió i la retransmissió del capitalisme.

 Després, tot aixo serà arraconat i sacrificat a l'altar de l'austeritat. De la mateixa manera, avui també sentim parlar de redistribució i d'incorporatítiques que, segons l'economia tradicional, fins ara es consideraven exc'ntriques, com els impostos a la riquesa o la renda b'sic. Abans de dipositar-hi grans esperances, valdria la pena veure-isquests sobtade conversions amb un cert seguiment. El caire que encendrà el debat europeu sobre els coronabons i la dificultat per arribar a cert acord econ-mic aquest agost és un bon indicador de com, malgrat el sacseig, les in-rcies polítiques i els interessos crea són molt difícils de canviar.

Convé, doncs, fer una nova mirada a l'actual crisi econòmica: d'haver fet? Si és segur que la pandèmia de COVID-19 l'ha accentua, és aquesta la seva causa? Quin paper hi ha ha jugat el sistema financer? Qui és aquesta crisi?

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.