Unionistes radicals al Parlament





L’APUNT

Un dels factors destacats de les eleccions celebrades el dia de Tots Sants ha estat l´entrada al Parlament de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía. Es tracta d´una formació espanyolista sorgida a partir d´un manifest d´autoanomenats intel·lectuals entre els quals destaquen Albert Boadella, Arcadi Espada i Francesc de Carreras, que han confluït amb sectors més o menys organitzats de l´anticatalanisme al Principat. De fet, els tres diputats de Ciutadans és la primera experiència reeixida d´un cúmul de grups polítics com España Mestiza o Iniciativa No Nacionalista, en defensa del bilingüisme i de la llengua espanyola com la Coordinadora de Afectados en Defensa del Castellano (Cadeca) o la denominada Asociación por la Tolerancia, o de "culturals" com el Foro Babel. Més endarrere en la història alguns dels mateixos protagonistes que ara entren al Parlament del Parc de la Ciutadella van encapçalar el Manifiesto de los 2.300 o els "andalusistes" del PSA, que va arribar a tenir dos escons a la primera legislatura autonòmica.

El nou partit amb un espanyolisme sense complexos intenta situar-se socialment en una postura més centrada que el Partit Popular. No en va, s´arriba a autodefinir com a socialdemòcrata - liberal per intentar prendre vots dels dos partits estatals. En tot cas, proporcionalment sembla que ha aconseguit arrabassar més votants del PP que no pas del PSC-PSOE després d´analitzar els resultats dels municipis de l´Ã rea metropolitana de Barcelona.

La demagògia dels nous inquilins del Parlament es demostra en vincular la manca de recursos en política social amb les ajudes a la promoció a la llengua i cultura catalana. I, malgrat negar-ho es, mostren com a nacionalistes espanyols en situar com a primeres prioritats -tot i que advoquen per tancar el debat identitari- en acabar amb la immersió lingüística a les escoles.

Segurament els 90.000 vots són una bossa de població que considerava que els partits estatals tenien posicions tèbies respecte a qüestions com la unitat d´Espanya. És a dir, necessitaven un partit unionista radical que els representés malgrat que Albert Rivera no sembla que pugui tenir el carisma d´Ian Pastley. I l´Ã¨xit? Doncs en gran part als mitjans de l´anomenada Brunete mediàtica i a interessos ocults d´altres partits que hagin pogut veure amb el nou partit la fi de l´hegemonia dels partits estatals al Principat.

Dies després de la "victòria" la seva ambició sembla que no té límits i han llençat globus sonda des de crear uns Ciudadanos a la basca -amb els seus homòlegs de Basta Ya! - i a presentar-se a les municipals de Madrid.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.