Resolucions polítiques en l’àmbit de l’Esquerra Independentista. III Assemblea Nacional.

x CAJEI



El passat cap de setmana del 7, 8 i 9 de desembre de 2006, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) va celebrar la seva III Assemblea Nacional a Sabadell (Vallès Occidental). Al voltant de 200 militants d’una trentena d’Assemblees de Joves del Principat de Catalunya i del País Valencià van participar dels debats i de les decisions preses durant els tres dies, per tal d’especificar els passos i el treball prioritari que la CAJEI ha de dur a terme durant els propers dos anys.



Així, des de la CAJEI reafirmem la necessitat de seguir estructurant la nostra lluita al voltant de tres objectius estratègics bàsics: la unificació, la independència i la construcció del socialisme als Països Catalans, com aposta política bàsica per acabar amb les cadenes del capitalisme i del patriarcat imposades pels Estats espanyol i francès al nostre poble.

Creiem important fer públiques algunes de les observacions i decisions que hem pres al voltant de l’estat i les relacions en el sí de l’Esquerra Independentista, a les quals hem arribat després de les intenses jornades d’intercanvi i reflexió entre la militància de les Assemblees de Joves de la CAJEI:

- Persisteix la preocupant manca d’un referent juvenil unitari que avanci en determinació cap a la independència i el socialisme des de tots els territoris dels Països Catalans.

- Cal seguir enfortint el moviment a través de l’expansió del nostre projecte (assembleari, local i de base) per tots aquells pobles i barris dels Països Catalans que segueixen mancats d’una realitat organitzativa juvenil de l’Esquerra Independentista. Aquesta és la principal aportació que hem de fer en favor del creixement i consolidació del projecte polític independentista i d’esquerres.

- Serà imprescindible i un acte de responsabilitat política col·lectiva començar a treballar conjuntament amb l’organització juvenil Maulets, com a principal aportació en la construcció d’un futur moviment juvenil català fort, compacte, unitari i referencial per a tot el jovent d’esquerres.

- Els dos sindicats d’estudiants operatius al Països Catalans, l’Alternativa Estel i la CEPC, han fet un gran pas a través del procés de confluència que ha culminat amb el naixement del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Recolzem i participarem en la consolidació del projecte sindical dels estudiants de l’Esquerra Independentista.

- Les organitzacions de l’Esquerra Independentista també estan fent un gran treball amb l’enfortiment d’un altre projecte polític unitari, el de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), que segueixen creixent i consolidant-se a les diferents viles del nostre país com a referent de la lluita municipalista i popular. Cal assegurar que seguiran treballant sota el timó del treball polític desenvolupat per l’Esquerra Independentista i que ho faran en consonància amb les realitats socials locals.

- Reconeixem la tasca antirepressiva desenvolupada per Alerta Solidària i considerem que aquesta és una eina necessària i molt vàlida per a la defensa dels drets del jovent organitzat víctima de la repressió política, mediàtica i/o policial.

- En el mateix sentit, reconeixem a Rescat com el col·lectiu referent que dedica els seus esforços a la important tasca, humanitària i solidària, de defensar els drets i la dignitat dels i les catalanes segrestades en diferents presons espanyoles pels òrgans repressius de l’Estat.

- En els darrers 5 anys i de les mans de militància independentista, ha sortit al carrer l’únic periòdic popular dels Països Catalans, L’Accent, que serveix i ha de seguir servint com a eina de socialització de la nostra lluita i com a òrgan de comunicació interna entre les diferents realitats organitzatives de l’Esquerra Independentista.

Amb aquesta declaració política, des de la CAJEI no pretenem marcar cap mena de límit d’on comença i acaba l’Esquerra Independentista. Ans al contrari, reconeixem l’existència de molts altres col·lectius locals, regionals o sectorials, als quals instem a seguir donant passos per a la construcció de referents que treballin de forma unitària en favor d’un mateix projecte.

Així mateix, des de la CAJEI instem a les organitzacions polítiques de l’Esquerra Independentista a donar un pas més amb la creació de marcs de debat, primer, i de decisió estratègica, després, per tal d’assegurar la consolidació d’un motor polític fort de l’Esquerra Independentista, capaç de marcar el bon port al qual haurà d’arribar el Moviment Català d’Alliberament Nacional.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.