Chávez: "El Rei és tan cap d'Estat com jo, amb la diferència que jo sóc electe"

Hugo Chávez va replicar ahir al rei Juan Carlos d'Espanya, que li va ordenar callar durant la sessió de clausura del Cim Iberoamericà i va afirmar que "el Rei serà Rei però no em pot fer callar".

"No estava parlant amb el rei i ell és tan cap d'Estat com jo ho sóc, amb la diferència que jo sóc electe, he estat electe tres vegades amb 63 per cent; són tan caps d'Estat l'indi Evo Morals menjo el rei Juan Carlos de Borbó", va afegir.

"La veritat la diré davant de reis, d'imperialistes, de Bush. Allà els quals es molestin", va dir Chávez en declaracions a la televisió estatal veneçolana (VTV).

En la sessió de clausura del cim es va produir una brega monumental que va marcar la jornada, quan el rei d'Espanya va perdre l'els papers davant els atacs de Chávez contra l'expresident del govern espanyol José María Aznar i li espetó, "Per què no calles!" .

Chávez va formular la seva rèplica al rei durant una cerimònia en la qual va ser investit com doctor "honoris causa" de la Universitat privada d'Arts i Ciències Socials (Arcis) , que va organitzar la" Cim dels Pobles" , que es va celebrar de forma paral·lela al Cim Iberoamericà.

El mandatari veneçolà va tenir una activa participació en l'acte de clausura d'aquest cim paral·lel, en el qual va pronunciar un maratoniano discurs d'una hora i 45 minuts, durant el qual va homenatjar al mort president xilè Salvador Allèn i va parlar per telèfon amb el convalescent president de Cuba, Fidel Castro.

També van participar en aquest acte, al que van assistir una mica més de 3.000 persones, els presidents de Nicaragua, Daniel Ortega, i de Bolívia, Evo Morals, així com el vicepresident cubà, Carlos Lage.

Després de l'acte, celebrat en el velòdrom de l'estadi nacional, de Santiago, Chávez es va dirigir a la universitat per a rebre el doctorat honoris causa, que va anar la seva última activitat a Xile abans d'emprendre el retorn a Veneçuela.

Originalment, l'acte s'anava a celebrar el divendres, però Chávez no va arribar a causa de els intensos debats del Cim Iberoamericà.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.