Feixistes turcs ataquen a centres kurds a Alemanya, yanquis bombardegen civils

Almenys 18 policies van resultar ferits i 15 persones detingudes durant una manifestació de grups de l'extrema dreta turca que va culminar amb atacs violents dels manifestants contra botigues i centres culturals kurds en el barri berlinès de Kreuzberg. També en altres ciutats d'Alemanya, Àustria i altres països europeus es van registrar incidents violents, en la seva majoria causats per activitats de grups turcs d'extrema dreta com els "Llops Grisos", el partit nacionalista turc MHP.

En Berlín, l'incident es va registrar el diumenge en una manifestació autoritzada amb motiu de les tensions en la regió fronterera entre Turquia i L'Iraq i dels enfrontaments armats entre l'exèrcit turc i guerrillers del Partit Kurd dels Treballadors (PKK). En Berlín resideixen més de 250 mil persones d'ambdues procedències. D'acord amb els reportis, quan la manifestació d'uns mil persones es desenvolupava de forma pacífica, militants dels “Llops Grisos” van iniciar els desordenis agredint a kurds. La policia hagué de sol·licitar reforços per a neutralitzar els disturbis i mentre, 18 agents van rebre lesions de diferent tipus. AL final, les autoritats van arrestar a uns 15 protestants, de qui vuit seran presentats davant els tribunals.

També en altres ciutats alemanyes es van registrar atacs violents de grups turcs contra centres i ciutadans kurds. Així, la Xarxa Antiracista de la ciutat de Duisburg (Alemanya Occidental) acusoó a la policia d'haver permès una manifetsación no autoritzada d'extremistes turcs que va acabar en agressions contra centres culturals de la comunitat kurda en aquesta ciutat.

Ja abans, es van registrar en diverses ciutats europees com Berlín i Madrid una sèrie de protestes per part de centenars de ciutadans kurds, qui van manifestar el seu desacord amb les intencions del Govern de Turquia d'intervenir contra el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) a L'Iraq i qualificar als seus militants de “terroristes”.

La comunitat kurda a Espanya va convocar en ple centre de Madrid una protesta per a condemnar la possibilitat que l'Exèrcit turc, cada vegada més nodrit en el nord iraquià, on té les seves bases el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), llanci una ofensiva imminent. Amb pancartes que resaven "Parem l'atac de l'Exèrcit turc contra els kurds" o "No a la invasió de l'Exèrcit turc en el Kurdistan", els ciutadans d'aquesta procedència que fan vida a Madrid, no han cessat de cridar proclames contra els plans de Turquia, intensificats arran de l'autorització del Parlament al Govern per a llançar un possible atac contra els kurds.

Una situació similar es va registrar en la capital alemanya, Berlin on uns 400 kurds van marxar el dissabte pacificamente pels carrers per a donar suport al partit de treballadors de kurdistan, blanc dels atacs turcs a L'Iraq.

Mentre, segons informacions de l'agència cubana Premsa Llatina, helicòpters de combat nord-americans van atacar una zona civil en el nord de L'Iraq - la regió autònoma kurda - i van causar dues morts i 10 ferits, entre ells dones i nens. L'operació es va llançar anit contra zones properes a Tikrit, capital de la província de Salahedín. Testimonis van afirmar que les naus van disparar profusament i en curts intervals contra els objectius: habitatges.

En Albu Obeid, a l'oest de Tikrit, l'atac va causar els dos morts i es van reportar set lesionats, i en Albu Ogeil, els ferits van ser tres, una dona i dos nens, van agregar les fonts. Igual que en ocasions anteriors, l'exèrcit nord-americà no va comentar les informacions sobre aquesta operació aèria. Així, no s'ha confirmat encara si aquests atacs yanquis es van dirigir contra supòsits militants del PKK o contra la resistència iraquía.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.