A Berlín, milers de persones marxen en homenatge a Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht

Gran marcha en homenaje a Luxemburgo, Liebknecht y Lenín, este domingo en Berlín. Foto: RedGlobe

Desenes de milers de persones van participar aquest cap de setmanes en les activitats tradicionals en homenatge dels fundadors del Partit Comunista d'Alemanya (KPD), Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht, assassinats per paramilitars d'ultradreta el 15 de gener de 1919 a una operació preparada i manejada per la burgesia imperialista alemanya i els seus instruments governamentals. Una part d´aquest l'homenatge va ser una manifestació que va marxar des del Frankfurter Tor cap al monolit dels Socialistes a Friedrichsfelde. Segons els organitzadors, uns 14.000 manifestants van participar en aquesta marxa sota la lema: »Liebknecht - Luxemburg - Lenin - Aixecar-se i resistir«.

La manifestació va presentar una disciplinada i acolorida imatge, que es va caracteritzar principalment per una important quantitat de joves participants. Es destacaven en grans blocs els destacaments del Partit Comunista Alemany (DKP), dels joves comunistes de la Joventut Socialista Obrera Alemanya Bloc del Partit Comunista Alemany en la marxa de Berlín. 

Bloque del Partido Comunista Alemán en la marcha de Berlín. Foto: DKP Berlin
Bloc del Partit Comunista Alemany en la marxa de Berlín. 

(SDAJ), i un nodrit bloc de la Antifa, el moviment antifeixista alemany. Igualment hi eren presents participants procedents d'altres països amb les seves banderes i pancartes, entre d'altres, d'Àustria, Catalunya, Xile, Dinamarca, Kurdistan, Suècia i Turquia.

Els temes de les activitats de la Jornada estan plantejats sobre la situació actual d'Alemanya, Europa i el món, i van ser reflectides en les consignes presentades en la manifestació, que es van basar en les lluites actuals del nostre temps. Van participar contingents d'integrants de la lluita antifeixista i de combat contra els grups neonazis, activistes del moviment per la pau, sindicalistes revolucionaris, participants d'activitats culturals, ecologistes. Els manifestants van arribar al cementiri dels socialistes després de gairebé una hora i mitja de caminada voceando les seves consignes i agitant les seves penons i pancartes amb els seus lemes, sense incidents significatius.

El dia anterior, el diari marxista »junge Welt« va realitzar la seva 21a Conferència Internacional Rosa Luxemburg amb el títol »Ni Déu, ni emperador, ni tribú: 'Faci-ho vostè mateix!«, La qual es va aconseguir amb un nou rècord d'assistència. Més de 2.600 convidats, ajudants i periodistes van seguir les conferències, les contribucions culturals i debats. Es va destacar una nodrida delegació cubana, integrada, entre altres, per l'Heroi de la República de Cuba, Gerardo Hernández, l'escriptor i diputat Alpidio Alonso, i el realitzador d'audiovisuals i fotògraf Roberto Xile.

En la seva intervenció, Gerardo va agrair el suport a la solidaritat internacional i en especial les cartes i fotos enviades des d'aquest país, així com les diverses accions realitzades per amics alemanys que van contribuir a la seva excarceració i la dels seus germans de causa qui van complir llargues i injustes condemnes Gerardo Hernández a la Conferència Rosa Luxemburg. 

Per la seva banda, Alpidio Alonso va oferir un panorama sobre l'actualitat cubana que va abastar temes polítics, econòmics i socials. Es va referir als reptes actuals de la Revolució, així com a la vigència del bloqueig nord-americà contra el poble de la major illa de les Antilles.

Roberto Xile, qui va acompanyar per anys el líder de la Revolució cubana deixant testimoni gràfic d'importants moments de la seva vida i obra política, ha informat de la pròxima presentació del catàleg de fotos »Fidel és Fidel«, que tindrà lloc el 14 de gener, en el marc de la inauguració de la seva exposició fotogràfica amb el mateix títol, a la galeria del diari junge Welt (Torstr. 6, Berlín).

Un dels moments d'interès cultural va ser el concert del conegut grup de música turca Grup Yorum.

El creixement de totes les activitats realitzades aquest any han demostrat que en realitat a Alemanya l'esquerra i els comunistes s'estan enfortint. Això tindrà gran importància per al futur, i aquest mateix any, quan, amb tants problemes presents en la societat alemanya, que afecten la Classe Obrera i sectors explotats en general, es prediu un any de grans lluites.



Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.