El 'viatge secret' de la CUP i Podem a Veneçuela que Anna Gabriel va explicar en un article


La diputada de la CUP i els membres de Podem van acudir a Veneçuela per participar en un fòrum d'intel·lectuals i artistes en defensa de la humanitat
Un cartell de la trobada, organitzada pel govern de Veneçuela l'any 2014, que va comptar amb la participació de més de 300 representants de tot el món
21/01/2016
L'informatiu d'Antena 3 d'aquest dimecres a la nit va anunciar que posseïa en exclusiva les imatges que provarien la relació de Podem, la CUP i ETA amb el règim veneçolà presidit per Nicolás Maduro. Aquest document  terrible consistia en unes imatges d'Anna Gabriel Sabaté i alguns membres de Podem de Castella-la Manxa a l'aeroport de Barajas pujant en un avió amb destinació a Caracas.
El suposat secretisme del viatge que El Mundo ha publicat avui a la seva portada era tan gran que Anna Gabriel va deixar escrit tot el que es va fer durant la trobada en un article publicat originalment a la revista ONGC. La jornada a la qual va assistir la representant de la CUP es deia Trobada de la xarxa d'intel·lectuals, artistes i moviments socials en defensa de la humanitat (La Red). La cadena Telesur explicava, el desembre de 2014, que aquesta trobada internacional es va celebrar a la Galeria d'Art Nacional de l'11 al 15 de desembre.

Més de 300 assistents d'arreu del món
L'esdeveniment organitzat pel govern de Veneçuela va comptar amb la participació de més de 300 representants de tot el món. Gabriel va assistir, al costat de María José Aguilar (Podem), al fòrum titulat "Crisi migratòria com a expressió de la crisi del capitalisme, un atemptat contra els drets humans". També van formar part del fòrum, James Cockcroft, professor de la Universitat de Nova York; el sacerdot catòlic d'origen nicaragüenc Miguel d'Escoto, que va arribar a ser president de l'Assemblea General de les Nacions Unides, i l'exsenadora colombiana Piedad Cordoba, entre moltes altres.

 
La trobada multidisciplinària va comptar fins i tot amb representació de la revista d'informació espanyola Pikara Magazine. Una de les assistents al fòrum va ser Berta Oliva, activista hondurenya que va rebre el premi Tulipa dels Drets Humans del govern d'Holanda l'any 2010. Entre la resta d'assistents de l'Estat espanyol, destaquen l'escriptora i professora de Filologia de la Universitat de Santiago de Compostel·la Teresa Moure, que també va publicarun article sobre la trobada a Sermos Galiza, i el politòleg Carles Badenes.
L'escriptora en llengua gallega Teresa Moure també hi va assistir i va publicar un article sobre l'encontre a la revista 'Sermos Galiza'
Anna Gabriel va deixar escrit fins i tot el moment en què van deixar el país: "Marxàvem de Veneçuela just en el moment en què s'iniciaven les vacances de Nadal i, enrere, deixàvem mirades de Sud, de persones que ens agraïen la visita, que alçaven el puny i que ens transmetien una sensació de les que posen la pell freda; un cop finalitzades les vacances de Nadal, totes afirmaven que tornarien les guarimbas ".

Es pot consultar tot el programa de la trobada de la xarxa d'intel·lectuals, artistes i moviments socials en defensa de la humanitat en aquest enllaç.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.