Seminari sobre el marxisme de Manuel Sacristán (Desembre 2015)

El passat mes de desembre es va celebrar a la ciutat de Barcelona un seminari dedicat a Manuel Sacristán. A part de la necessitat de llegir i rellegir el pensament del que fora traductor, lògic i filòsof marxista, dos són els motius que van dur a proposar aquest seminari: el 30è aniversari de la seva mort i la publcació el 2014 del volum que reuneix per primera vegada en anglès una part dels seus escrits  en una prestigiosa colecció de clàsics del Marxisme: Renzo Llorente (ed.), The Marxism of Manuel Sacristán. From Communism to the New Social Movements (Leiden/Boston: Brill, 2014).
El Seminari estava adreçat principlament a persones joves, interessades pel marxisme des dels nous movimients socials i polítics. La intenció era donar a conéixer l’obra i el llegat polític d’aquest important filòsof marxista del nostre país, en un seminari on les seves visions i propostes es puguin debatre de forma oberta.
Les sessions es van fer a l’Ateneu Roig (C/de Ciudad Real, 25. 08012. Barcelona) 
  1. El marxisme ecològic de Manuel Sacristán. Text de referència: Manuel Sacristán, “Algunos atisbos político-ecológicos en Marx” (publicat a la revista Mientras Tanto, num.21, Barcelona, 1984). Ponents: Enric Tello (mientras tanto) i Francisco Navarro i Antoni Puis (seminari Taifa). 4 de desembre
  2. Quin marxisme pel segle XXI? Text de referència: Manuel Sacristán, “Qué Marx se leerá en el siglo XXI?” (publicat a la revista Mientras Tanto, num. 16-17, Barcelona, 1983). Ponents: Xavier Pedrol (mientras tanto) i Edgar Manjarín (Ateneu Roig). 11 de desembre.
  3. Es pot fer una revolució sense violència? Tex de referència: “Una conversación con Wolgang Harich y Manuel Sacristán” (publicat a la revista Mientras Tanto, mum. 8, Barcelona, 1981). Ponents: José Luis Gordillo (mientras tanto) i Jordi Calvo (Centre Delàs). 18 de desembre.
Els textos proposats pel debat els podeu descarregar aquí:

Seminari Marxisme Sacrsitán

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.