Dol català per la mort d'Hugo Chávez

Una concentració davant del consolat a Barcelona, una pancarta a la UAB i escrits de l'Esquerra Independentista mostren el dol per la mort del revolucionari veneçolà
 
Una pancarta a la UAB en memòria de Chávez
Una pancarta a la UAB en memòria de Chávez
 
Aquest dimecres a la tarda unes 150 persones s'han concentrat davant del consolat de Veneçuela a Barcelona per donar el darrer comiat a al revolucionari i president de la República de Veneçuela, Hugo Chávez, que va morir ahir dimarts a la nit. Aquesta ràpida resposta havia estat convocada per l'Assemblea Bolivariana de Catalunya
 
Persones de militància diversesa, amb banderes estelades, comunistes i de Veneçuela, així com pancartes de suport a Chávez i a la revolució bolivariana s'hi han concentrat durant força estona; s'hi han cantat cançons revolucionaries i s'han sentit diverses consignes en suport a la revolució bolivariana i en memòria de Chávez, com els crits de "Chávez no ha marxat!" i "Alerta, alerta que camina l'espasa de Bolívar per l'Amèrica Llatina".
 
La concentració ha comptat amb la presència del diputat i ex-regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú Quim Arrufat, que ha realitzat un parlament davant dels assistents.
 
Suport a la UAB
 
Per altra banda, a la Universitat Autònoma de Barcelona (Bellaterra) s'hi ha penjat una gran pancarta en record d'Hugo Chávez, amb el text "Chávez Vive!" i un retrat del revolucionari veneçolà.
 
Record i comiat de l'Esquerra Independentista
 
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha realitzat un posicionament ràpid en memòria de Chávez, per una banda amb el suport del diputat Arrufat a l'acte d'aquesta tarda, i per una altra amb un comunicat en què la candidatura independentista expressa la seva profunda consternació per la mort del president de la Republicà Boliviariana de Veneçuela: "Amb aquesta nota ens afegim a les mostres de condol internacional per la mort d'una figura clau en la transformació política, econòmica i social que ha viscut el poble veneçolà en aquest darrers 14 anys de govern revolucionari i, juntament amb ells, tot el continent llatinoamericà."
 
També ha estat difós un comunicat conjunt de l'Esquerra Independentista (Brigada Catalana Veneçolana Alí Primera, CUP, Endavant (OSAN), MDT, Arran, SEPC, COS i Alerta Solidària), amb el títol "El poble resisteix. Visca la revolució bolivariana! Chávez, el millor homenatge la victòria", en què expressa que "Ha mort el seu president, el de totes nosaltres: Hugo Rafael Chávez Frías. Un més, sempre fidel als anhels de llibertat dels qui el van nomenar president per primera vegada l’any 1998 i l'han continuat referendant durant 13 eleccions i referèndums consecutius al llarg d’aquests 14 anys."
 
Per altra banda, diversos articles d'opinió situats han recortat des dels Països Catalans la figura de Chávez, els resultats de la transformació socialista de Veneçuela durant els 14 anys dels seu mandat i el seu paper capdavanter en la lluita contra l'imperialisme.
 
En un extens aritlce del documentalista valencià David Segarra "Els somnis de Chávez, els nostres somnis", publicat a LaDirecta, s'hi destaca "que Chávez ha mort, i ha mort en pau, cal fer memòria del seus somnis. Somnis que són els nostres. Els dels que vam perdre les batalles a la nostra terra, des del 1707 fins al 1939. Als que van perdre les batalles des del 1492 fins fa ben poc. Els somnis de Basset, de Bolívar, de Companys i Macià, els somnis d'Allende, els somnis de Guillem. Avui germinen i estan vius. Caminant per Amèrica, terra dels lliures."
 
Jordi Martí Font, en un article a Llibertat.cat amb el títol "Chávez s'ha mort, ni blanc ni negre sinó tot el contrari: roig!!!", coincident amb el de Segarra pel que fa al paper de revolucionari de Chávez, en destaca, defugint de dogmatismes i a través de dades enllaçades, per una banda el llegat de transformació social realitzat per Chávez, i per una altra al imatge deformadora i insultant del líder veneçolà realitzada per alguns mitjans afins al poder.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.