Què passarà amb les pensions, quan siguem independents?



La iniciativa The Catalan Project publica un vídeo basat en un informe del Col·lectiu Wilson que explica que les pensions no seran un problema per fer de Catalunya un nou estat.
 
'Si Catalunya s'independitzés, continuaria havent-hi treballadors que cotitzarien i continuaria havent-hi diners per pagar pensions.' De fet, com que la ràtio de treballadors per pensionista és un xic més alta que a Espanya i el salari també, 'si paguéssim el mateix percentatge de cotització que paguem ara a Espanya, podria haver un 10% més de pensions' en una Catalunya independent. Ho resumeix en un vídeo il·lustratiu la iniciativa The Catalana Project, basant-se en l'article 'Independència i pensions: la mentida més innoble' del Col·lectiu Wilson.
 
No és pas el primer vídeo de The Catalan Project. Fa unes poques setmanes va publicar-ne un altre sobre què passaria amb Europa, també basant-se en un article del Col·lectiu Wilson.
 
Sobre les pensions en un estat independent, també fa pocs dies que Jubilats per la Independència va oferir una conferència a VilaWeb, en què desmuntava les pors i explicava que en un futur estat català, les pensions serien garantides des del primer dia.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.