Culpabilitzen a ICV per la detenció de Núria Pòrtulas



Ja fa pràcticament un mes de la detenció de la jove anarquista de Sarrià de Ter (el Gironès) sota la llei antiterrorista. Al llarg d’aquestes quatre setmanes ha estat reclosa a una presó de Madrid mentre les mobilitzacions a Girona, Barcelona i altres punts del país no han cessat.
S’ha assenyalat a la Conselleria d’Interior com a instigadors de la detenció mentre ICV-EUiA han intentat responsabilitzar exclusivament a l’Audiència Nacional espanyola per tal de no afectar les seves expectatives electorals als municipis gironins.Actualment el cas està en mans del jutge de l’Audiència Nacional Juan del Olmo, que està a l’espera de l’informe policial que li han de trametre els Mossos d’Esquadra per decidir si deixa lliure la Núria o si la manté la presó a l’espera de judici.


Els Mossos encara no han presentat l’informe perquè asseguren que estan investigant el contingut d’uns ordinadors que li van incautar a la detinguda.Les mobilitzacions per exigir la llibertat immediata de la jove sarrianenca Núria Pòrtulas no han cessat. En destaquen les que setmanalment es realitzen a la seu d’ICV tant a la capital del Gironès com a Barcelona.


Fins i tot, la seu del partit al barri barceloní de Gràcia va ser atacada tal com es va reivindicar anònimament al portal Indymedia Barcelona. No en va, Joan Saura i el garrotxí Joan Boada són els màxims responsables del cos policíac que va portar a terme la detenció de la Núria.


No cal retrocedir gaires anys enrere per trobar actes dels ecosocialistes per demanar la derogació d’una llei que deixa els detinguts sense drets.La responsabilitat d’ICVSegurament allò que ha encès més els ànims ha estat saber que la Conselleria d’Interior no ha estat només un “braç executor” sinó que ha tingut un paper actiu en la inculpació de Pòrtulas. Tota l’operació es va iniciar després d’un control dels Mossos a Besalú després d’una manifestació contra els abusos policíacs a Olot (la Garrotxa).


Precisament, a la comarca de Joan Boada, el secretari general del Departament d´Interior, Relacions Institucionals i Participació, l’actuació del qual ha estat molt criticada per part dels col·lectius que donen suport a la Núria.De fet, en una reunió amb familiars de l’empresonada, Boada va considerar que les proves –anotacions inconnexes a l’agenda de Pòrtulas referides a la campanya de suport a l’anarquista italià Joan Surroche– eren “prou incriminatòries per justificar l’operació i l’aplicació de la llei antiterrorista”.


També va considerar que les investigacions –i en conseqüència la situació de presó provisional– s’allargava pel fet que els ordinadors requisats no s’havien pogut analitzar davant la negativa dels Jutjats de Girona per cedir-los als Mossos. Fonts dels grups de suport neguen aquestes últimes consideracions.Fins i tot, Boada sembla que va demanar que cessessin les mobilitzacions –especialment les realitzades a davant de les seus d’ICV– per “no perjudicar la Núria”. Tot i així, l’horitzó de les eleccions municipals no pot amagar la preocupació que el cas pugui afectar les expectatives dels ecosocialistes.


En aquest sentit, el suport rebut ha estat molt important: els moviments socials i l’independentisme de les comarques gironines, organitzacions ambientalistes com Salvem l’Empordà i l’ANG, ajuntaments com Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis, grups de lleure com Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi o seccions sindicals com les de l’Hospital Trueta. Cal destacar l’editorial del portal contrainformatiu Elsud.org que, en nom dels moviments socials gironins, afirma que “s’esperava una reacció clara i contundent com a mínim d´EUiA”.


La publicació d’un comunicat en què intenten desviar l’atenció de la responsabilitat del cas de la Núria esdevé la “gota que fa vessar el got” en el cúmul de contradiccions de la coalició des de que van accedir al govern.Mobilitzacions de suportLa darrera manifestació que ha acollit la capital gironina de suport a la Núria Pòrtulas va ser el passat dissabte 24 de febrer. 800 persones es van manifestar darrere d’una pancarta que exigia: “Volem la Nuri a casa”.Mentre la Núria no sigui posada en llibertat, els grups de suport mantenen les concentracions cada dimecres a 2/4 de 8 del vespre davant de les seus d’ICV a Lleida, Tarragona, Barcelona i Girona.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.