Ràtzia policial a Itàlia

Ràtzia policial a Itàlia contra militants comunistes


El passat dilluns 12 de febrer els cossos policial van fer vuitanta registres en domicilis i llocs de treball del nord d´Itàlia. En concret, l’operació va arribar a les ciutats de Pàdova, Milà i Torí i l’havia ordenada el ministeri públic italià. El resultat ha estat quinze persones empresonades acusades de pertànyer a banda armada (article 306 del codi penal italià) i d´associació il·lícita per terrorisme (article 270 bis del codi).


Tot i que el ministeri públic encara ha de fer l’acusació concreta contra els 15 empresonats, de moment els vincula a un suposat Partit Comunista Polític Militar, que seria una nova fracció de les Brigades Roges (BR) Tot i això, cap dels detinguts s’ha declarat membre d’aquest grup armat que va ser actiu a Itàlia durant els anys 70 i inicis dels 80, i que ha retornat a la llum pública en dues ocasions recentement.


Tampoc les Brigades Roges han emès cap comunicat vinculant-s’hi.Les proves que sustentarien l’acusació són converses telefòniques grabades per la policia (que de moment no són públiques), unes fotografies penjades a Internet on es veu un grup de persones caminant pel carrer i també un amagatall que s’ha descobert al camp on hi hauria diverses armes, però que encara no s’ha demostrat que estigui relacionat amb els detinguts. L’acusació no és per accions comeses sinó per la suposada intenció de cometre atemptats.


Les suposades víctimes serien una casa d’estiueig de Silvio Berlusconi o alguns mitjans de comunicació.En gairebé cap dels casos no s’ha formulat una acusació concreta. Tot i això, el que sí que se sap és que a dos dels empresonats els acusen de llençar còctels mòlotov contra la seu de Forza Nova, partit italià d’extrema dreta.


Operació espectacular


Durant la matinada del dia 12 la policia -armada amb metralledores, pistoles i gasos lacrimògens- va irrompre violentament enfonsant portes i finestres de diferents cases, d’on es va emportar tot tipus de material, com ordinadors, telèfons mòbils, cotxes, fotografies i cartes.En la majoria dels casos també van ser registrats els llocs de treball dels detinguts i les cases dels familiars, fins i tot de persones que després no van ser processades i que n´han patit les conseqüències, com per exemple acomiadaments, rebuig dels companys o ser transferits de feina. Totes les persones que van patir els registres, entre les quals hi havia dones embarassades i avis, van ser portades a comissaria, on van romandre fins ben entrada la tarda. A les dependències policials van rebre tot tipus d´insults, a més que els van fer fotografies, els van prendre les emprentes digitals, etc.


Quinze empresonats


Les 15 persones que van quedar detingudes al final de l’operació van ser transferides a quatre presons de Milà. Durant els tres primers dies els van aplicar la llei antiterrorista. Actualment estan en presó preventiva en espera del judici. L’empresonament inclou un índex de vigilància molt elevat: restricció de les visites, del correu i aïllament d´altres presos. Això és possible perquè els han aplicat el grau inferior a la incomunicació absoluta, la llei 41 bis.


Dos dies després de l’inici de l’operació, el dimecres 14, quatre persones més van ser detingudes quan repartien octavetes fora de les fàbriques contra la repressió de l´Estat italià i on demanaven l´alliberament dels companys presos. Van ser alliberades al cap de dos dies.


Activistes de l’esquerra italiana


Els detinguts són persones que han participat activament en mobilitzacions contra la guerra d´Irak, l´ocupació israeliana a Palestina i l´ampliació de la base Ederle americana a Vicenza (Veneto). A més, són militants comunistes que han tingut un paper capdavanter en contra de l´especulació, la precarització i l´explotació laboral a les ciutats on viuen. Vuit d´ells pertanyien al sindicat CGIL.


Cal destacar que la premsa italiana ha realitzat un paper dubtós pel que fa al respecte a certs drets com la pressumpció d´innocència i la violació de la intimitat, ja que han criminalitzat les persones detingudes i els moviments socials als quals pertanyien.


Els mitjans també han difós noms, fotografies, adreces postals i llocs de treball, tant de les persones preses com de persones lligades a elles per motius personals o polítics.Aquestes detencions han coincidit amb la manifestació convocada a Vicenza aquell mateix dissabte contra la base americana, on hi van participar 200.000 persones i on els companys dels detinguts van acudir amb pancartes demanant-ne la llibertat. El bloc solidari va aplegar més de 3.000 persones.

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.