Massiu homenatge a Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht a Berlin

Desenes de milers de persones van participar  a Berlín en la tradicional manifestació en homenatge als fundadors del Partit Comunista d'Alemanya, Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht. Durant hores, des del matí fins al vespre, van desfilar pel cementiri central de Friedrichsfelde, a l'orient de la capital alemanya, dipositant milers de clavells vermells a les tombes d'aquests dos revolucionaris i d'altres socialistes alemanys.
 
En una marxa que  va transcórrer pels carrers de la ciutat van participar, segons la policia, més que deu mil persones, entre ells militants del Partit Comunista Alemany (DKP), de la Joventut Socialista Obrera Alemanya (SDAJ), del partit L'Esquerra ( Die Linke) i altres. També van marxar comunistes danesos, austríacs, belgues, holandesos, polonesos, turcs, kurds i d'altres nacionalitats.

 
Solidaritat amb Veneçuela

 
Un grup de veneçolans  va aprofitar la marxa per manifestar la seva solidaritat amb el seu President Hugo Chávez i amb la Revolució Bolivariana.
 
En pancartes van citar una frase de Chávez: "Rosa Luxemburg viu en la Revolució Llatinoamericana.« Grups kurds van protestar contra l'assassinat de tres dones kurdes la setmana passada a París i van demanar la legalització del seu partit, el PKK, prohibit a Alemanya i altres països europeus.

 
Ja a la vigília, unes 2000 persones van formar part de la tradicional Conferència Internacional Rosa Luxemburg, organitzada pel diari marxista independent »junge Welt«. Aquest any, entre els ponents van destacar el periodista i especialista de comunicació, Ignacio Ramonet (França), el també periodista Hernando Calvo Ospina (Colòmbia), l'escriptor Ramon Chao, el professor Dan Berger (EUA), des de Cuba el
President de l'Associació Germans Saiz, Luis Morlote, i des de Xile Carlos Insunza Rojas, Conseller Nacional de la Central Unitària de Treballadors (CUT) i membre del Comitè Central del Partit Comunista de Xile.

 
Un altre tema central de la conferència va ser la lluita contra el neofeixisme i contra el suport de les autoritats alemanyes per agrupacions terroristes de l'extrema dreta.

 

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.