(VIDEO) 89 Aniversari de la mort Lenin, tribut a la seva memòria

x Partit Comunista de Veneçuela
 
El món recorda el 21 de gener de 1924 com la data en què va morir Vlladimir Ilinch Lenin, el llegendari conductor de la Revolució Russa. Les seves idees, avui en plena vigència, continuen però observades i atacades pels oportunistes de sempre que prefereixen col · locar-se a l'ombra de Guelfand, Alexander Lazarovich (Parvus), o cobrir-se amb la retòrica de Tsederbaum, Yuli Osipocivh (Martov).
 
Per enfrontar també aquí, ens complau recollir un text referit al debat leninista en els primers anys del segle XX i que correspon al tom 6 de les Obres Completes de Lenin. "El llibre de Lenin Què fer?, Aparegut el 1902, va exercir un paper rellevant en la lluita pel partit obrer marxista.
 
Lenin va fonamentar i desenvolupar en ell, aplicant a la nova situació històrica, les idees de Marx i Engels sobre el partit com a força revolucionària, dirigent i organitzadora del moviment obrer, va elaborar els fonaments de la teoria del partit de nou tipus, del partit de la revolució proletària.
 
En aquesta admirable obra del marxisme revolucionari els socialdemòcrates russos van trobar resposta als interrogants que els preocupaven: la correlació de l'element conscient i element espontani en el moviment obrer, el partit com a guia política del proletariat, el paper de la socialdemocràcia russa en la revolució democràtica burgesa que s'acostava, les formes d'organització, les vies i els mètodes de creació d'un combatiu partit proletari revolucionari.
 
El llibre Què fer? visualitza la derrota ideològica de l'economicisme, considerat per Lenin com una varietat de l'oportunisme internacional (el bersteinianisme) en el terreny de Rússia.
 
Lenin va posar al descobert les arrels de l'oportunisme a les files de la Social democràcia: la influència de la burgesia i de la ideologia burgesa sobre la classe obrera, la prosternació davant l'espontaneïtat del moviment obrer i la subestimació del paper i la consciència socialista al moviment obrer.
 
Va escriure que la tendència oportunista formada al si de la socialdemocràcia internacional a finals del segle XIX i començaments del XX i que havia intentat revisar el Marxisme sota la bandera de "la llibertat de crítica", copiava del tot les seves teories de les publicacions burgeses, on la decantada "llibertat de crítica" no era altra cosa que la "llibertat de fer de la socialdemocràcia un partit demòcrata de reformes, la llibertat d'introduir en el socialisme idees burgeses i elements burgesos.
 
Lenin va mostrar que entre la ideologia socialista del proletariat i la ideologia burgesa es lliura una lluita incessant i implacable: "el problema es planteja només així: ideologia burgesa o ideologia socialista. No hi ha terme mig ... Per això, tot el que sigui rebaixar la ideologia socialista, tot el que sigui separar-se d'ella significa enfortir la ideologia burgesa ".
 
La consciència socialista, explicava, no sorgeix del moviment obrer espontani, la introdueix en el moviment obrer el partit marxista revolucionari. I una tasca importantíssima del partit proletari és combatre per la puresa de la ideologia socialista, contra la influència burgesa sobre la classe obrera, contra els oportunistes.
 
Conductors i portadors de la ideologia burgesa en el moviment obrer. Lenin va explicar el gran valor que té la teoria del socialisme científic per al moviment obrer, per a tota l'activitat del partit marxista revolucionari de la classe obrera: "Només un partit dirigit per una teoria d'avantguarda, pot complir la missió de combatent d'avantguarda" .
 
Lenin assenyalava que la teoria d'avantguarda   tenia un significat molt gran, sobretot per a la socialdemocràcia de Rússia, donades les peculiaritats històriques del seu desenvolupament i les tasques revolucionàries que tenia plantejades. En el llibre Què fer?
Com en les altres obres leninianes del període d'Iskra, es dedica seriosa atenció a fonamentar la tàctica del proletariat de Rússia i del seu partit. La classe obrera, va escriure Lenin, deu i pot encapçalar el moviment democràtic general del poble contra el règim autocràtic-terratinent, convertir-se en avantguarda de totes les forces revolucionàries
 i oposicionistes de la societat russa.
 
Per això, una tasca importantíssima de la socialdemocràcia de Rússia, una de les condicions inexcusables de l'educació política del proletariat consistia en organitzar arreu denúncies polítiques de l'autocràcia. Aquest era un dels "problemes candents" del moviment socialdemòcrata a Rússia.
 
Els economistes predicaven concepcions profundament errònies i nocives sobre la lluita de classes del proletariat, limitant al terreny de la lluita econòmica i sindical. Tal política, política tradeunionista, conduïa inevitablement al moviment obrer a supeditar-se´n a la ideologia burgesa i a la política burgesa.
 
En contrast amb aquesta línia oportunista, Lenin va formular i va fonamentar l'importantíssim postulat del marxisme-leninisme sobre la significació primordial de la lluita política en el desenvolupament de la societat, en la lluita proletària pel socialisme:
 "Els interessos més essencials i decisius de les classes, es poden satisfer únicament per mitjà de transformacions polítiques radicals de caràcter general, en particular, l'interès econòmic fonamental del proletariat només es pot beneficiar mitjançant una revolució política que substitueixi la dictadura de la burgesia amb la dictadura del proletariat ".
 
En homenatge a Lenin i en rebuig als que avui reneguen dels seus ensenyaments, recusen la lluita de classes i consideren obsoletes les principals experiències del proletariat; reafirmem la nostra convicció revolucionària.
 
 
 

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.