[Vídeo] "La dona que va venjar al Che Guevara"


El 1971 torna a la seva Alemanya natal, i a Hamburg executa personalment al cònsol bolivià en aquesta ciutat, el que havia amputat les mans del Che

Filla d'un dels grans propagandistes del nazisme (Hans Ertl, per molt temps es va conèixer com "el fotògraf de Hitler"), Monika va acabar a Bolívia quan el Tercer Reich es va ensorrar i els jerarques van fugir als refugis més llunyans del planeta. Es va criar en un cercle tan tancat com racista, on brillaven el seu pare i un altre sinistre personatge que ella nomenava "oncle": Klaus Barbie, "el Carnisser de Lió".

Però la jove i bella alemanya va créixer i tot va canviar a finals dels anys seixanta. La mort d'Ernesto Guevara a la selva boliviana va significar l'empenta final: trencar amb les seves arrels i en un gir copernicà va acabar militant en les files de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional, el grup guerriller creat pel mateix Che.

El 1971, creua l'Atlàntic, torna a la seva Alemanya natal, i a Hamburg executa personalment al cònsol bolivià en aquesta ciutat.Qui era? Ni més ni menys que el coronel Roberto Quintanilla, el responsable de l'ultratge final a Guevara: l'amputació de les seves mans. Alla va començar una cacera que va travessar països i mars, i que només va trobar la seva fi quan Monika va caure morta en una emboscada que, segons algunes fonts, li va preparar  "l'oncle", el sanguinari Barbie.

Una història increïble que sembla ficció, però no ho  és. Una gran investigació de Jürgen Schreiber, un dels periodistes alemanys més premiats  de l'actualitat.



Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.