Sobre el Realisme socialista



per BERTOLT BRECHT (1954)






El concepte de realisme socialista no és quelcom que haguera de traure's de les obres i estils existents. El criteri no hauria de ser si una obra o una descripció s'assemblen a altres obres i altres descripcions que s'inclouen en el realisme socialista, sinó si és socialista i realista.






1. L'art realista és art combatiu. Lluita contra visions errònies de la realitat i impulsos que s'oposen als interessos reals de la humanitat. Fa possibles formes correctes de pensar i potència els impulsos productius.


2. Els artistes realistes emfatitzen el sensitiu, lo "terrenal", el típic, entés en sentit ampli (l'important en termes històrics).


3. Els artistes realistes fan insistència en el moment de formació i extinció. En totes les seues obres pensen històricament.


4. Els artistes realistes mostren les seues contradiccions entre el ser humà i les seues relacions, i mostren les condicions davall les quals aquelles es desenvolupen.


5. Els artistes realistes estan interessats en les transformacions que es donen en les persones i en les circumstàncies, tant en els canvis constants com en els sobtats, que es convertixen els constants.
6. Els artistes realistes reflectixen el poder de les idees i el fonament material de les idees.


7. Els artistes del realisme socialista són humans, és a dir, filantròpics, i mostren les relacions entre les persones de tal manera que s'enfortixen els impulsos socialistes. S'enfortixen per mitjà d'anàlisis estris de la maquinària social i pel fet que els impulsos es convertixen en gaudi.


8. Els artistes del realisme socialista no sols tenen una visió realista dels seus temes, sinó també del seu públic


9. Els artistes del realisme socialista tenen en compte el grau de formació i la pertinença social del seu públic, així com l'estat de la lluita de classes.


10. Els artistes del realisme socialista tracten la realitat des del punt de vista de la població treballadora i dels intel·lectuals aliats amb ella i que estan a favor del socialisme.



Text present en el llibre: "Crítica, tendència i propaganda"

Share this:

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

.